Del Olmo recupera el somriure

En 2020, camí de la seua segona Olimpíada, pot ser que Néstor Abad no estiga sol i un altre esportista de la nostra ciutat es trobe competint al costat dels millors de la seua especialitat en la cita nipona. És el repte que s’ha marcat un ressorgit Sergio del Olmo, que afronta l’any preolímpic amb ambicions renovades.

Promesa del seu esport com Néstor Abad en els seus inicis, a de l’Olmo li ha costat explotar en la seua modalitat malgrat que com el gimnasta va abandonar a primerenca edat el seu entorn familiar per a marxar-se a Madrid amb una beca de la Federació de tir amb arc. Aquest curs compleix el seu sisé any com internat en el Centre d’Alt Rendiment del Consell Superior d’Esports de la Joaquín Blume.

En la temporada que ha complit 23 anys diu sentir-se alliberat dels lligams que en el passat van llastrar la seua progressió i van impedir que li arribara el tren de l’equip nacional absolut en les principals competicions internacionals.

Les diferències que en el seu moment va mantindre amb alguns responsables tècnics de la Federació van ser una enorme càrrega psicològica que va acabar repercutint en els seus resultats, molt allunyats de les perspectives inicials.

NOUS TEMPS EN LA FEDERACIÓ

Per al seu benefici, fa un temps que es va obrir una nova etapa a nivell federació i alguna de les persones que van ser un obstacle per a la carrera de l’alcoià, van deixar el departament tècnic. Li va costar el seu, però assegura que des de fa alguns mesos, “he començat a veure la llum”.

Aqueixa llum es diu Elías Cuesta, olímpic a Londres 2012, company d’entrenament de l’arquer alcoià durant molt de temps i el seu entrenador en l’actualitat. “No m’ha canviat molt les coses des del punt de vista tècnic, però sí que està treballant molt l’aspecte mental, que era on més problemes estava tenint”, reconeix De l’Olmo, qui reconeix haver recuperat el somriure i també la seguretat en si mateix.

“Ara confie més en el que faig, cosa que abans no succeïa el mateix, tenia molts dubtes i no em sentia feliç. Tinc una seguretat que abans no tenia i ara mateix sóc molt optimista de cara a aquest 2019. És any preolímpic i vaig per totes. Abans em valia amb entrar en l’equip nacional, ara vull ser el millor i guanyar-me la plaça per a estar l’any que ve en l’Olimpíada”, destaca.

ENTRE ELS MILLORS

De moment les coses li estan eixint a cor què vols. Com el Mundial, que serà la cita més important de l’any, se celebra al juny, la temporada hivernal s’ha avançat un parell de mesos i porta competint des de novembre. La convocatòria que representarà al nostre país en el Mundial o la Copa del Món eixirà d’un total de set classificatoris.

El objectiu de Sergio del Olmo és aconseguir la seua primera participació mundialista. No solament això, sinó que les seues metes van més enllà i té ficada la pròxima Olimpíada entre cella i cella. “Ara mateix no descarte res. Serà un any en què me’l jugaré tot a una carta, un tot o res. Estic capacitat per a això i vull barallar per aqueix repte. Portava uns anys difícils però la situació ha canviat. Crec que 2019 pot ser el meu any”, va sentenciar.

Foto: Sergio del Olmo tirant amb l’arc en una competició de la passada temporada.

Send this to a friend