L’oposició, davant el Pressupost

El govern municipal ha presentat un esborrany de Pressupost per a enguany que frega els 64’3 milions d’euros, dels quals 12’3 milions es destinaran a inversions. Es tracta d’un Pressupost municipal que creix un 8% respecte al de l’any passat, i des del govern van anunciar que continuarà prioritzant les polítiques socials i econòmiques.

Els socialistes governen en minoria, amb nou regidors d’un total de 25 que conformen la Corporació municipal, per la qual cosa la majoria absoluta es fixa en 13 edils. Necessita suports, tot apunta al fet que Compromís votarà a favor, per la qual cosa sumarà tres vots, i caldrà veure què fa la resta de grups. El debat serà a final de mes.

Compromís: tres propostes innegociables i possible sí

El portaveu del grup municipal de Compromís, Màrius Ivorra, va fer públiques el divendres les propostes del seu grup al Pressupost municipal d’enguany i va apuntar que han estat quatre mesos negociant algunes d’elles amb l’equip de Toni Francés. Va deixar constància que les converses van per bon camí, per la qual cosa si finalment es consoliden aprovarien el Pressupost, com ja han fet en altres ocasions.

Va donar a conéixer tres propostes “innegociables” per a poder aprovar el Pressupost, com són “continuar amb l’estratègia per al parc tecnològic de Rodes, així com implementar l’acció comercial amb la ‘Fundició Experimental Stores’, buscant donar visibilitat al comerç local en l’àmbit provincial”. La tercera proposta és la creació del que vénen a denominar com un Espai Autogestionat, que busca ser més que un centre social i cultural, apostant per un espai que impulsarà la participació directa dels ciutadans en la gestió.

El PP presenta esmenes per valor de 800.000 euros

El grup municipal del PP es reunirà demà amb el govern municipal socialista i posarà sobre la taula canvis en l’esborrany del Pressupost presentat per un valor de 800.000 euros. Aquests canvis estan centrats en la promoció econòmica, el manteniment de la ciutat i la posada en marxa de projectes estratègics.

El candidat a l’alcaldia pel Partit Popular, Quique Ruiz, va anunciar el mes passat que aquest partit anava a presentar esmenes per a obrir una negociació que permetera “millorar el Pressupost i aprovar-lo”. Ruiz posa l’accent en la necessitat de canviar uns comptes “que gestionarem a partir de les pròximes eleccions”, i afig que amb la proposta del PSOE “és impossible reactivar l’economia d’Alcoi i, a més, reserva molt pocs recursos per a conservar els carrers de la ciutat”. Ressalta que les esmenes treballades pel grup municipal del PP “senten les bases del canvi que reclama Alcoi”, i que formen part del programa electoral.

Guanyar Alcoi no veu recollides les seues propostes en l’esborrany

A l’hora de parlar del Pressupost, des de Guanyar Alcoi assenyalen que faran un treball col·lectiu per a decidir la línia a seguir i el posicionament, si bé recorden que el mes de setembre van presentar les seues propostes, més de 70, “i en l’esborrany a penes podem identificar alguna d’elles, en els dos punts en què hem tractat d’incidir: la promoció econòmica, apostant pels autònoms, pel foment de l’empresa participativa integral i per crear un programa d’acompanyament de persones en atur; i els serveis socials, fomentant el lloguer social, la creació d’un pla d’actuació per a la integració social de persones en risc d’exclusió centrat en el centre històric, i la construcció d’una residència geriàtrica, per a majors”. Assenyalen que es tracta d’unes propostes que el govern tenia abans d’elaborar els Pressupostos de 2019 i per als quals “no hem tingut cap contacte o interés del govern de Toni Francés per a aprofundir en elles, per la qual cosa podem pensar que no consideren important incorporar-les”.

Ciudadanos: el primer és depurar les xifres aportades

Per part de Ciudadanos és el regidor José Miguel Antolí qui el divendres va realitzar una primera valoració de l’esborrany de Pressupost municipal per a 2019, després de la reunió mantinguda amb l’alcalde, Toni Francés, i la regidora d’Hisenda, Vanessa Moltó. Antolí es va centrar en que “el govern ha presentant un projecte de Pressupost que creix un 8% respecte al de l’any passat, però cal tindre en compte que s’ha inclòs el Pla Edificant –de la Conselleria per a millorar centres escolars– i per això creix en aqueixa mesura. De no incloure-ho, seria un Pressupost per un muntant molt similar al de l’any passat o uns altres anteriors, i considere que una cosa fonamental és depurar l’estat d’ingressos i despeses”.

Antolí també va apuntar que “seria molt important conéixer la liquidació pressupostària de l’any passat”, alhora que va assenyalar que “el que es recapta procedent dels alcoians disminueix, la qual cosa és preocupant”.

Foto: Ple a l’Ajuntament. Arxiu

Advertisements

Send this to a friend