La contracta de brossa haurà d’esmenar deficiències del servei

La contracta del servei de neteja viària i recollida de brossa haurà d’esmenar una sèrie de deficiències que han sigut detectades mitjançant la realització de tres auditories per part de l’Ajuntament, a través d’una empresa externa. Dos de les auditories ja han sigut completades, mentre que en el cas de la tercera s’està a l’espera dels resultats. Es contemplen multes econòmiques si no es compleix amb el compromés en el contracte, adjudicat el mes de maig.

En l’informe de la primera auditoria, realitzada al juliol, s’establia una sèrie d’incompliments per part de la concessionària del servei, l’empresa FCC, en relació a la maquinària existent (alguna cosa que ja ha sigut solucionat), falta de manteniment de la nau que alberga la contracta i problemes de seguretat laboral. Com a dada positiva, s’havia anticipat la instal·lació dels nous contenidors abans de complir-se el període d’implantació del sistema, que finalitzava al novembre.

En la segona auditoria, realitzada a l’octubre, es continuen detectant deficiències: es manté la deterioració dels vehicles utilitzats fins a l’arribada dels nous i segueix sense poder comprovar-se la cartografia de la neteja viària. També fa esment aquesta segona auditoria que, mancant un mes sol per a finalitzar el període d’implantació, existeixen encara manques importants en el servei, com el servei de control de treballs proposat per l’empresa en la seua oferta. A més, en aquesta segona auditoria s’adverteix a l’empresa que, d’acord amb les condicions del plec, hi haurà una sanció de 500 euros per cada dia de retard en la incorporació de totes les millores pendents.

Foto: Alguns dels nous contenidors instal·lats a la ciutat.

Advertisements

Send this to a friend