Obres i Serveis ha executat més del 95% del seu Pressupost

La regidoria d’Obres i Serveis va tancar l’any passat executant pràcticament el 100% del seu pressupost, la qual cosa implica que de les partides destinades als serveis públics s’ha portat a efecte tota la previsió.

En total són actuacions per més de huit milions d’euros. Si traslladem la quantitat a percentatges, des del govern assenyalen que en despesa corrent, en el dia a dia, la regidoria ha executat un 98,53% del seu pressupost i en inversió –obres directament– un 90,90% sense comptar les factures de les últimes dades de desembre.

MILLORAR ELS BARRIS

El regidor de l’àrea, Jordi Martínez, explica que “cal destacar que la regidoria d’Obres i Serveis no executa determinades actuacions com puguen ser les obres contractades al departament d’Arquitectura o Urbanisme i malgrat això les xifres donen una quantitat executada molt alta”.

Tal com recorda l’edil, al llarg de l’any 2018 l’Ajuntament ha realitzat una sèrie de contractes menors tant de subministrament com d’obra, concretament un total de 126 contractes per un import d’1.730.953,42 euros.

Dins d’aquests contractes menors podem parlar del manteniment de diferents instal·lacions de dependències municipals com a alarmes, ascensors, enllumenat, o treballs de manteniment de parcs i jardins. “També, i principalment, s’han fet actuacions d’obra que han millorat la qualitat dels nostres barris i amb les quals s’han resolt demandes dels veïns”, assenyala el regidor.

La millora del Parterre, del parc de Batoi, de tot l’enjardinament del parc de Cervantes, la nova zona d’aparcament del carrer Sant Joan, la rehabilitació de la zona del parc de la Font de l’Horta o de la costera del Gurugú i la creació d’un nou parc en la zona de la Font Dolça són algunes de les actuacions realitzades en aquest 2018 com a contractes menors.

MÉS ACTUACIONS

Quant als contractes majors d’obres que són aquells que superen els 40.000 euros, cal apuntar que 23 han sigut les actuacions per un import de 7.596.679,60 euros, una quantitat que el regidor qualifica de “molt important”.

En aquest apartat es poden enumerar actuacions com la millora de carrers en el barri de Els Clots, passarel·la Alcoi–Cocentaina, adequació del parc del Romeral després del temporal de 2017, adquisició d’un joc infantil tematizat per al Romeral i la reforma de les voreres de Fernando el Catòlic, així com la futura construcció de la rotonda en l’accés sud, la nova via cicle per als vianants des de Batoi fins a la Zona Nord que es preveu habilitar o la millora integral de l’auditori Estimant Blanquer són una mostra d’aquestes actuacions. D’aquests projectes, els que encara no han començat a executar-se, sí han avançat els tràmits previstos.

Foto: El regidor d’Obres i Serveis visitant les obres que es van realitzar en Els Clots. Arxiu

Advertisements

Send this to a friend