La baixa natalitat porta un nou descens de població

Alcoi porta deu anys perdent habitants i segons les dades publicades per l’Institut Nacional d’Estadística (INE) el dimecres, l’any passat es va estrenar amb un total de 58.977 alcoians, que suposen 129 menys que un any abans. Amb això, la ciutat se situa en una xifra de població que no es registrava des dels anys seixanta.
Del total d’habitants a Alcoi a principis de l’any passat, 30.171 són dones, enfront de 28.806 homes. En un any, ha disminuït en 30 homes i en 99 dones.

Creixement negatiu

En aquest descens de població influeix de manera determinant la baixa natalitat que es registra a Alcoi una situació que es ve repetint des de fa temps, ja que ja són huit els anys en què el creixement vegetatiu és negatiu, és a dir, que es comptabilitzen més defuncions que naixements de persones empadronades a la ciutat.

L’alcalde, Toni Francés, explica que en els dos últims anys ha sigut la baixa natalitat la que ha comportat el decreixement poblacional. Pel que fa a 2017, apuntar que s’han perdut 129 habitants –la xifra és d’1 de gener de 2018– i les dades del Registre quant a naixements i defuncions indiquen un creixement vegetatiu negatiu en 188 persones, ja que aqueix mateix any es van comptabilitzar un total de 447 naixements, enfront de 635 defuncions.

Advertisements

Send this to a friend