Un nou pas ferm per a Germán Bou

Pareix que els assoliments i mèrits en la carrera professional del microbiòleg alcoià Germán Bou no tenen fi.

És líder d’un projecte capdavanter sobre les superbacteries – aquelles que són resistents als antibiòtics – que va veure la llum l’any 2012 i que està patentat al Canadà, els Estats Units, el Brasil, la Xina, el Japó i Austràlia. Aquest estudi té per objectiu servir com a base per a futures vacunes i que permet lluitar contra els bacteris que habitualment són resistents als antibiòtics.

Bou va estudiar Microbiologia en la Universitat Ramón y Cajal de Madrid, a més, es va doctorar en ciències en la Universitat Autònoma de Madrid i finalment, va fer un postdoctorat en el Mayo Clinic de Rochester (Minessota).

L’any passat va rebre un reconeixement a nivell europeu per tota la seua carrera. Recentment, el mes de desembre passat va entrar a formar part de l’Acadèmia de Farmàcia de Galícia com a acadèmic de número.

ACTE D’INGRÉS

L’acte d’ingrés va tindre lloc en l’Antigo Hospital de Sant Roque, i Germán Bou va analitzar en el seu discurs diferents aspectes microbiològics, clínics i epidemológicos sobre la resistència de certs bacteris als antibiòtics.

Foto: Equip amb el qual treballa Bou en l’estudi de les superbacteries, compost per Clara Povoa, Miriam Moscoso i Patricia García.

Advertisements

Send this to a friend