Les Pastoretes obrin camí davant la imminent arribada dels Reis Mags

Ja vénen els Reis. És el que anuncien Les Pastoretes, el primer dels actes de la Trilogia que Alcoi dedica a la festivitat dels Reis Mags. La desfilada s’ha desenvolupat sota un temps esplèndid, ja que encara que les temperatures han sigut baixes aquest matí de diumenge, el sol ha brillat durant la jornada.

Ha obert la comitiva de la desfilada, com de costum, la Corporació Musical Primitiva d’Alcoi, al so de l’emblemàtica ‘L’Entrà dels Reis’ de Camilo Pérez Monllor, un autèntic himne del Nadal Alcoià compost especialment per a aquest acte on els xicotets pastors acudeixen a adorar al Xiquet Jesús, instal·lat en el pesebre vivent de la Bandeja. Allí han interpretat, després del recorregut des de la Font Redona, els tradicionals balls al ritme de les nadales més populars.

Precisament, els grups de danses Sant Jordi i Carrascal han tingut, com sempre, un destacat protagonisme durant l’acte, i aquest últim a més ha dut a terme, en les hores prèvies a la desfilada, l’habitual rostida d’embotit i carn de cara a agafar forces per a la jornada.

Advertisements

Send this to a friend