L’allotjament i la restauració registren una ocupació del 85% en Cap d’Any

Acomiadar l’any és sempre una oportunitat per a fer plans i eixir de la rutina. Per als qui no volen caure en el tradicional cotilló de Cap d’Any, les festes (dies 31 de desembre i 1 de gener) enllacen enguany amb la finalitat de setmana previ, amb el que dóna motiu a viatjar als qui disposen de diversos dies lliures.

A l’hora de parlar de destinacions per a viatjar en aquest final d’any, els alcoians es decanten per les escapades a la neu, Sierra Nevada i Andorra principalment, i també estades en hotels de costa, en localitats com Calpe, Dénia o Benidorm, comenten en l’agència de viatges Alcoitur. La majoria opta per viatjar del 29 de desembre a l’1 de gener, encara que hi ha qui ha aprofitat també els dies previs, escapant-se a partir del dijous.

Les estades en hotels de platja inclouen normalment el sopar-cotilló del 31 de desembre, amb preus a partir de 130 euros per persona.

Cotillons i hotels

Respecte al nivell d’ocupació dels allotjaments de la zona de cara a les festes de Cap d’any, els hotels i cases rurals es troben al 80% de la seua capacitat, segons l’Associació Turisme Alacant Interior. Mentrestant, els negocis de restauració, registren una ocupació superior al 85%, tal com informen aquestes mateixes fonts.
A Alcoi, no obstant això, hi ha molts restaurants, sobretot filaes, que fa temps que van penjar el cartell de complet per al sopar del dia 31. Els menús que ofereixen aquests restaurants costen a partir de 45 euros, el cobert d’adult, mentre que els menús infantils solen girar entorn dels 25 euros. La majoria inclouen servei de ludoteca i monitors, i en el cas dels majors, en el preu del sopar està inclòs el cotilló, els raïms de la sort, discomòbil, una copa i ‘resopó’ dolça de matinada.

Hi ha opcions per a tots els pressupostos i butxaques.

Advertisements

Send this to a friend