Puig va assistir a l’homenatge a Paco Aura

El president de la Generalitat, Ximo Puig, va fer lliurament ahir d’una vintena de rajoles-homenatge amb els noms de les víctimes alcoianes dels camps de concentració nazis i va destacar que Alcoi és la ciutat que compta amb més ciutadans valencians “que van patir l’exili i el tancament en Mauthausen”.

El cap del Consell va recordar que aquesta acció s’emmarca dins del projecte ‘Construint Memòria’, amb el qual es pretén recordar i rendir tribut als valencians i valencianes que van lluitar per la llibertat i van ser víctimes de la captivitat nazi durant la Segona Guerra Mundial.

Puig va afirmar en l’acte que és “més necessari que mai iniciar un projecte de construir la memòria” ja que en el moment en el qual es perda s’haurà “fracassat col·lectivament”, i per això va ressaltar que les rajoles commemoratives, de les quals s’han preparat al voltant d’unes 600, “han d’estar situades als pobles que van tindre víctimes de Mauthausen”.

HOMENATGE A PACO AURA

El cap del Consell també va assistir ahir als actes de homenatge al supervivent alcoià del camp de concentració de Mauthausen, Francisco Aura Boronat, a qui se li ha dedicat una exposició didàctica en el consistori de la localitat. Allí es va presentar, a més, el llibre ‘Francisco Aura Boronat: resistència i dignitat enfront de la desmemòria’.

El President va afirmar que el llegat de Paco Aura “ha de servir de antídot per als nous feixismes que poden aparéixer” perquè la democràcia “no és irreversible” i s’ha de “cimentar des de la tolerància”.

Advertisements

Send this to a friend