Polèmica per la proposta de candidatura a Ciutat Europea del Nadal

Aquesta setmana, el Partit Popular va anunciar una moció que presentarà en el Ple, relacionada amb Alcoi i el Nadal. El que semblava una proposta valorada positivament per part dels altres partits polítics, ha acabat en una gran polèmica que arribarà al Parlament Europeu.

La moció consisteix que Alcoi opte a la convocatòria per a ser Ciutat Europea del Nadal l’any 2020. Aquesta distinció és atorgada per la Xarxa de Ciutats Europees del Nadal, una iniciativa de la Fundació Iberoamèrica Europa CIPIE. Guanyar Alcoi ha al·legat que aquesta entitat “està fortament vinculada al PP i compta amb una llarga llista d’irregularitats amb denúncies dels propis treballadors que alertaven de manipulacions de factures per a justificar despeses de subvencions en cooperació internacional”.

Davant aquest fet, comunicat als altres grups, la plataforma encapçalada per Estefanía Blanes, afirma que “el Govern s’està replantejant el seu suport a aquesta iniciativa”.

Blanes apunta que “la relació d’aquesta fundació amb el PP és directa i molt clara: la fundació ha estat presidida durant molts anys per Pablo Izquierdo, excap de premsa d’Aznar i exdiputat del Partit Popular”. A més, altres càrrecs han estat ostentats per membres del PP com Ana Botella o Ángeles Alarcó.

Per part seua, EUPV ha comunicat que aquest tema serà portat al Parlament Europeu de mà de l’eurodiputada Marina Albiol, ja que afirmen que perquè les ciutats es presenten els ajuntaments han de pagar “3.000 i 6.000 euros. Es dóna la circumstància que el reglament del Parlament diu que res més es pot prestar patrocini a iniciatives sense ànim de lucre, ens agradaria que ens explicaren perquè es patrocina un certamen que cobra aquestes quantitats simplement pel dret a participar”, detalla Albiol.

Advertisements

Send this to a friend