Alcoi viu al desembre la seua Setmana del Llibre

Alcoi ha viscut aquests dies la seua particular Setmana del Llibre, amb la presentació de fins a cinc publicacions de diferent índole i temàtica. El primer a donar-se a conèixer va ser la reedició de la novel·la d’Isabel-Clara Simó, ‘El mas del Diable’, dedicada al pintor Antoni Miró. La presentació va tenir lloc en la seu de la Universitat d’Alacant (UA) en el seu Campus d’Alcoi, amb el patrocini de la Fundació Mútua Llevant.

Va ser un acte molt emotiu que es va convertir en homenatge als escriptors alcoians, col·lectiu que va comptar amb una àmplia representació en l’acte. A més, es va presentar ‘L’auca d’Isabel’, que divulgarà, de la mà de Escola Valenciana, la vida i obra de l’autora alcoiana per tots els centres educatius. ‘L’auca d’Isabel’ compta amb textos de Francesc Gisbert i il·lustracions de Rosanna Crespo, i es pot aconseguir de forma gratuïta en les llibreries d’Alcoi i la Biblioteca Municipal.

A la finalització de l’acte, el regidor Manolo Gomicia, com a representant de l’Ajuntament d’Alcoi, va fer pública una proposta del Consell de Cultura d’Alcoi, que consistirà en la convocatòria, durant el pròxim any, de l’I Premi de Novell·la Isabel-Clara Simó.

D’altra banda, el dimarts, Carbonell Immobiliària va presentar un nou llibre sobre la indústria a Alcoi. L’obra, que ha sigut a càrrec del fundador i president Gilberto Olcina, commemora el 35 aniversari de la signatura immobiliària.

I el dimecres va veure la llum una tercera publicació local, en aquest cas, de temàtica cultural. Es tracta del llibre editat per la Dependent sobre la història del Teatre Principal d’Alcoi, obra del periodista Ramón Climent. Es tracta del primer dels dos volums previstos que recorren els 180 anys de trajectòria d’aquest emblemàtic espai escènic, que en aquesta primera part arreplega el període 1838-1938.

Ambaixades i II República

Finalitzant aquesta marató de presentacions, el multitudinari acte celebrat en el Saló Rotonda del CírculoIndustrial per a donar a conèixer ‘Ambaixades: Art i Història’, de Juan Javier Gisbert i portada d’Ignacio Trelis. El llibre, del que s’han editat 300 unitats i té caràcter benèfic, reuneix més de 700 il·lustracions i està patrocinat pel capità cristià 2019, Juan Enrique Miralles, de la filà *Tomasinas.

Ja finalment, ahir el doctor en història Rafa Hernández presentava el seu llibre sobre l’Alcoi de la II República.

Send this to a friend