La història i origen de les ambaixades es perpetua
L’acte fester on es canvia la pólvora per les paraules, l’Ambaixada, és el gran protagonista d’un llibre de 432 pàgines signat per Javier Gisbert, ambaixador moro d’aquests últims anys. Sota el nom ‘Ambaixades: Art i història’, aquest llibre compta amb el suport de Juan Enrique Miralles, Capità Cristià 2019 per la Filà Tomasinas que ha cofinançat aquest treball al costat de Borras Encar S.L., empresa fundada fa 50 anys pel seu pare.
El llibre, que serà presentat el dijous 13 de desembre, a les 20.15 hores en el Saló Rotonda del Cercle Industrial, és una edició limitada de 300 exemplars. El llibre eixirà a la venda en dues edicions amb els preus de 35 i 45 euros, la segona compta amb un disseny exterior diferent.
Javier Gisbert va iniciar aquest projecte l’any 2007 quan va guanyar el concurs d’ambaixador i es va adonar de “la falta de documentació sobre aquest acte”. Diversos anys després i gràcies a la col·laboració de diverses persones, entre elles Kiko Templario que s’ha encarregat de la catalogació de les fotografies, i de Miguel Ángel Carrión amb dos anys de maquetació, així com d’Elisa Beneyto, Xesca Lloria, Antonio Castelló, Lluís Vidal – signa el pròleg-, Josep Tormo i Adrián Espí, aquest llibre veurà la llum i es presenta com un treball cultural i un referent de consulta de la història de les ambaixades, que inclou la biografia de 29 ambaixadors. La guinda final a aquest llibre és la portada, de caràcter elegant i atrevit, amb la signatura inconfusible del pintor alcoià Ignacio Trelis.
Un CD amb àudios de 70 anys d’ambaixades acompanya a aquest llibre. S’ha escollit la millor estrofa de cadascun dels ambaixadors, inclosa una en la qual Juan Enrique Miralles, completa unes frases que faltaven a l’estrofa que va recitar el seu pare 28 anys arrere, quan va ser Capità Cristià.
Foto: El llibre va ser presentat a la premsa abans de la presentació oficial.