El govern presenta un Pressupost de prop de 64,3 milions d’euros

El govern municipal ha presentat l’esborrany del Pressupost municipal per a 2019, que ascendeix a prop de 64’3 milions d’euros, la qual cosa suposa al voltant d’un 8% més que el de l’any que és a punt d’acabar, quan ha quedat en 59’5 milions d’euros.

La proposta de nous comptes va ser presentada ahir per l’alcalde, Toni Francés, i la regidora d’Hisenda, Vanessa Moltó, qui va qualificar el nou Pressupost com a “ambiciós, amb inversions molt necessàries, i sense descurar les polítiques econòmiques i socials”. L’edil va destacar la important disminució de les despeses financeres, que representa un estalvi de més de dos milions d’euros. Cal tenir en compte que enguany s’han pagat prop de 5’3 milions entre devolució de préstecs i interessos, mentre que la previsió per al pròxim any és d’uns tres milions, la qual cosa suposa un estalvi que supera els dos milions d’euros, que podran destinar-se a inversions.

Prioritats

Entre les qüestions que va destacar la regidora està l’increment pressupostari en polítiques socials i econòmiques, que va assenyalar segueixen sent una prioritat, alhora que va remarcar l’increment en educació i en infraestructures.

Per la seua banda, l’alcalde va incidir que “amb menys imposats als ciutadans hi haurà més polítiques socials, més cultura, més política econòmica i més manteniment”. Tant l’alcalde com la regidora van incidir que s’ha reduït l’endeutament, millorat el pagament a proveïdors i engegat una sèrie de bonificacions tributàries.

Advertisements

Send this to a friend