La nova onada d’incendis eleva a 30 els contenidors cremats des de juliol

Els nous contenidors de residus estan sent objecte d’incendis previsiblement intencionats i des que es van disposar en els carrers d’Alcoi el juliol passat i fins al dimecres uns 30 contenidors han sigut afectats pel foc.

Cal assenyalar, de manera especial, els incendis que han tingut lloc l’última setmana, amb una onada que ha afectat a un total de 16 contenidors. El regidor de Seguretat, Raül Llopis, ha indicat que tant la Policia Local com la Policia Nacional han incrementat el control per a intentar esclarir què està succeint i aconseguir donar amb l’autor o autors d’aquests fets vandàlics. Punts com Severino Albarracín, Escultor Peresejo, Pintor Cabrera, Murillo, Cid, entre uns altres, han registrat incendis.

Cal recordar que el fet que els nous contenidors de residus siguen de plàstic afavoreix que el foc els condemne a cendres en molt poc temps. A més, segons la informació facilitada, s’ha detectat que en moltes ocasions és el contenidor destinat a envasos en el qual s’origina l’incendi, per la qual cosa la combustió encara és més ràpida.

A mil euros

Les dades que maneja l’Ajuntament d’Alcoi és que cada contenidor costa al voltant de mil euros. Els 30 contenidors que s’han vist afectats pel foc ho han estat en diferent grau, encara que el que és evident és que des que al juliol entrara en marxa el nou contracte de recollida de residus i fins ara ja s’han hagut de substituir un important nombre de contenidors.

Segons aquestes mateixes fonts, és l’empresa que presta aquest servei la que s’encarrega de la reposició dels contenidors, si bé caldrà veure si en el futur se supera el topall que per contracte ha de reposar l’adjudicatària.

Apuntar que en un dels incendis, el foc va afectar també a dos vehicles que estaven prop dels contenidors.

Advertisements

Send this to a friend