Més de 6.600 pisos estan buits a Alcoi

El 19% dels habitatges d’Alcoi estan buides. Així ho va anunciar la portaveu de Guanyar Alcoi, Estefania Blanes, en l’últim Ple, prenent com a referència el que s’arreplega en el document ‘Estratègia de reactivació socioeconòmica per al Centre Històric d’Alcoi’, en el qual s’aporten dades de la situació dels habitatges tant en aquest barri per al qual elabora el document com en tota la ciutat. El document fixa un cens de 34.870 habitatges a Alcoi, per la qual cosa s’estima que 6.625 pisos estan buits en els diferents barris.

Una dada a tenir en compte és que a més del 19% d’habitatges buits, hi ha un altre 9% que són secundàries, per la qual cosa les principals se situen en el 72% del total. En aquest segment d’habitatges secundaris cal incidir de manera especial en aquelles que es disposen en el trajecte de les Entrades de Moros i Cristians, especialment en Sant Nicolauet, ja que són vàries les propietats que estan buides tot l’any a excepció d’aqueixes dates festeres.

En la revisió mèdica a la situació del parc d’habitatges alcoià, l’estudi realitzat per l’Oficina de Comerç i Territori (Pateco) contempla que el 12’5% de les existents en la ciutat estan en mal estat (al voltant de 4.350), fins i tot algunes d’elles en ruïna, i el 69’4% no són accessibles (24.200 pisos).

Foto: La major part dels habitatges buits es troben en el Centre i Zona Alta de la ciutat. Xavi Terol

Advertisements

Send this to a friend