Alcoi aplica el ‘model suec’ per a Rodes

El govern del PSOE i el grup municipal de Compromís treballen de la mà en el que serà el futur parc tecnològic en l’illa de Rodes. Els treballs han començat en un doble vessant, ja que d’una banda aquest mes de desembre va a concursar-se la redacció del projecte per a condicionar l’edifici i per una altra s’ha confiat en l’empresa sueca ‘ZeroPrint’ per a dinamitzar l’espai i definir els usos.Aquesta empresa ha desenvolupat amb èxit actuacions similars a la que es vol dur a terme en aquest espai alcoià, que cerca ser “el gran projecte econòmic que la ciutat necessita”, en el qual prevaldrà la innovació, la tecnologia i la sostenibilitat.

El futur parc tecnològic en Rodes naix amb caràcter públic, si bé l’objectiu és que no quede ací, sinó que siga l’espurna que active altres accions als voltants, aconseguint que també la iniciativa privada se sumeix i es generen altres espais empresarials i tecnològics en un entorn d’origen industrial.

L’espai de Rodes estarà destinat en un 80% al desenvolupament econòmic, i la resta a usos culturals. Ja compta amb finançament de la Unió Europea a través de l’EDUSI Alcoidemà, la Generalitat aportarà 3’5 milions per al Centre de Turisme d’Interior i Diputació ha assumit les obres de manteniment.

Advertisements

Send this to a friend