Inversió de 20,5 milions per a modernitzar el tren

El tren Alcoi-Xàtiva començarà a viure, en els pròxims mesos, les obres que permetran convertir-ho en una infraestructura competitiva i concorde al segle en què estem. El PSOE va anunciar ahir una sèrie d’inversions des de Madrid, que començaran a materialitzar-se el pròxim any i que suposaran més de 20’5 milions d’euros en la millora d’aquesta línia, que permetran augmentar al nombre de viatges i reduir el temps del trajecte.

La diputada nacional pel PSOE, l’alcoiana Patricia Blanquer, va anunciar que a la fi d’octubre s’havia autoritzat la licitació del contracte per a la instal·lació de bloqueig d’alliberament automàtic, la qual cosa permetrà incidir directament en un augment de la seguretat i que a més comportarà incrementar les freqüències dels trens i amb açò augmentar el nombre de viatges. La diputada va explicar que una vegada s’adjudique, es disposarà de tres mesos per a redactar el projecte i l’execució durarà set mesos. Amb tot, aquestes obres començaran a materialitzar-se al llarg del pròxim any i suposen una inversió que supera els 8’5 milions d’euros.

D’altra banda, la diputada va explicar que s’està agilitant la documentació per a poder concursar el projecte de renovació de les vies, amb el que es reduirà la durada del viatge entre Alcoi i Xàtiva. La redacció d’aquest projecte suposarà 181.500 euros i l’execució ascendirà als 12 milions d’euros. Aquest projecte de renovació de les vies serà a punt el pròxim any, doncs s’estima que tardarà vuit mesos des de l’adjudicació, per la qual cosa a la fi de 2019 es podrà licitar l’execució. cal apuntar que ambdues línies d’actuació arribaran de la mà d’Adif –Administrador d’Infraestructures Ferroviàries–, una entitat pública depenent del Ministeri de Foment, que és el titular de la línia.

D’altra banda, l’alcalde, Toni Francés, va avançar que Renfe també té previst invertir en la línia Alcoi-Xàtiva, duent a terme la substitució de les màquines i apostant per híbrides, “mes sostenibles i actuals”. L’alcalde va assenyalar que amb totes aquestes actuacions “es millorarà el servei i el vehicle de transport, donant resposta a una reivindicació històrica”.

Advertisements

Send this to a friend