La festa de Cocentaina reconeix les filaes del càrrec d’abanderat

La Federació Junta de Festes de Moros i Cristians de Cocentaina va visitar dissabte passat a les filaes Maseros i Muladís per a fer-los un xicotet homenatge pels càrrecs de banderer que ambdues van ostentar durant l’última trilogia en honor a Sant Hipòlit Màrtir.

La primera parada es va efectuar en la seu de la Filà Maseros, situada en el carrer Colón número 2, i en aquest cas la Junta de Festes va fer lliurament d’un detall a Francisco Nadal Barrachina Cantó pel càrrec de Banderer Cristiano que va dur a terme en les passades festes. Van estar presents en aquest instant diversos components de la formació festera així com el Cap de Filà de la mateixa; Javi Sanz.

Posteriorment el ritual es va repetir en la Filà Muladís i en aquest cas l’obsequi ho va percebre Rafael Agulló Insa en haver sigut el Banderer Moro de les festes contestanes del 2018. També es van donar cita en aquest senzill acte el Cap de Filà Franjo Maíquez Richart, i un nodrit grup de festers d’aquesta agrupació del bàndol moro.

Foto: Les autoritats reconeixent a la filà Maseros.

Send this to a friend