Gemma Mengual, padrina de luxe de la Gala de l’Esport

Gemma Mengual prendrà el relleu de cares molt conegudes del nostre esport com la gimnasta Alejandra Quereda o la nadadora Sarai Gascón que van amadrinar en les últimes edicions la Gala de L’Esport. Sens dubte, la millor nadadora de la sincronitzada espanyola de la història serà un dels grans atractius de l’acte que se celebra aquest divendres, des de les vuit de la nit, en la Sala Àgora i que coronarà a Néstor Abad i Andrea Silva com a millors esportistes de 2018 en els apartats de Premi Juan Agudo Garat com a millor esportista absolut i premi al millor esportista de promoció, respectivament.

Gemma Mengual és un dels rostres més carismàtics del nostre esport. La catalana atresora un palmarès impressionant amb medalles en el Campionat del Món, Europeu i Jocs Olímpics. Sobrenomenada com La Sirena, es va incorporar a l’equip nacional en 1992 i va anunciar la seua retirada vint anys després amb 17 medalles d’or, 18 de plata i 12 de bronze entre Mundials, Europeus i Olimpíades.

En 2005 va rebre el Premi Nacional de l’Esport a la millor Esportista Espanyola, dos anys després li van concedir la Medalla d’Or de la Real Ordre del Mèrit Esportiu, en 2009 va ser candidata per al Premi Príncep d’Astúries i enguany li van atorgar el premi Llegenda en la Gala organitzada per l’Associació Espanyola de Premsa Esportiva. Actualment Gemma Mengual forma part del staff tècnic de l’Equip Nacional de natació sincronitzada.

Encara que els grans protagonistes de la nit seran Néstor Abad i Andrea Silva. Tots dos són vells coneguts d’aquests premis. En el cas del gimnasta, rebrà el seu desè guardó, curiosament cinc en l’apartat de Premi Juan Agut *Garat com a millor esportista absolut, en les edicions de 2007, 2013, 2015, 2016 i en aquest 2018, mentre que els altres cinc van ser com millor esportista promesa, tots de manera consecutiva.

Néstor Abad ha completat enguany el seu millor any esportiu, arrasant a nivell nacional amb el títol de campió d’Espanya tant individual com per equips, mentre que en competicions internacionals va ser or per equips amb la Selecció Espanya en els Jocs del Mediterrani, on també va ser bronze individual en barra fixa, aparell en el qual també es va portar el bronze en la Copa del Món de Paris.

El seu gran moment va arribar fa escasses setmanes amb la seua primera final d’un Mundial i l’onzè lloc obtingut en el concurs complet. A més va ser dècim sisè en l’Europeu de Glasgow.

Andrea Silva també repeteix guardó com a millor esportista de promoció. Serà el seu tercer premi consecutiu. La patinadora, en la seua estrena en la categoria júnior, es va portar el subcampionat nacional i la vuitena posició en l’Europeu celebrat fa un mes en la localitat francesa de la Vendée.

ESMENTS D’HONOR

La Gala de L’Esport que organitza el Centre d’Esports estarà presentada per Sheila García, responsable de xarxes socials d’aquest periòdic i col·laboradora de Radio Alcoy. La nota musical de l’acte serà a càrrec del grup Júlia, premi Ovidi Montllor a la música. A més, es lliurarà dos esments d’honor pels seus respectius aniversaris, en aquest cas a la PD Juan XXIII, que ha complit en aquest 2018 les seues Noces d’Or, i el CD Santa Rosa per les seues Noces de Plata. En l’apartat d’èxits esportius, rebran el seu esment d’honor el conjunt aleví del CGR Alcoi, campió d’Espanya Base; el cadet de l’Alcoià pel seu ascens a Lliga Autonòmica i l’infantil de l’Alcodiam, com a tercer classificat en el Nacional i el seu vuitè lloc en el Eurohockey Cup.

BEQUES ESPORTIVES

En la Gala també es lliuraran les beques als 14 esportistes no professionals que s’han beneficiat del programa d’ajudes que convoca el Centre d’Esports amb una partida de 14.000 euros, 2.000 més que en la passada edició. Es tracta de les patinadores Andrea Silva i Sonia Pla, els judokas Gaizka Porras i Iker Gómez, els ciclistes de BMX Carlos Galera, Alejandro Cordero i Sergi Valero, les gimnastes Laura Mengual, Marta Tomás, Irene Juan i Inés Padilla, les gimnastes de rítmica Daniel Picó i María García i l’atleta Ovidi Albert.

Foto: Gemma Mengual executant un exercici de natació sincronitzada.

Send this to a friend