Uns 1.500 alumnes afectats a Muro per la suspensió de les classes

Els ruixats d’ahir dilluns, que van arribar a ser intensos en diversos moments del matí, amb prou faenes van provocar incidències en el conjunt de les comarques del Comtat i de l’Alcoià malgrat els importants registres de precipitació que es van donar en algunes poblacions de la zona. Per exemple, a primera hora de la vesprada d’ahir dilluns, segons les dades oferides per AVAMET en el seu portal web, s’havien arreplegat 101’6 mm de pluja a Muro, així com a L’Orxa, mentre que per darrere destacaven els índexs de precipitació de Gaianes (87’4 mm), Agres (71’0 mm), Planes (69’5mm) o la pedania contestana de Penella (47 mm).

Respecte a les complicacions que van generar les pluges, cal destacar que l’Ajuntament de Muro va acordar a primera hora del matí la suspensió de les classes en els centres educatius del municipi –tant l’institut Serra Mariola com els col·legis Montcabrer i El Bracal– davant les previsions que apuntaven a forts ruixats durant gran part del dia. “S’ha seguit el protocol que tenim establit per a aquests casos des de fa any i mitjà. A les set del matí, després de revisar l’estat de totes les infraestructures educatives, es va decidir la supressió de l’activitat escolar per a no generar complicacions, especialment als professors i els alumnes que vénen d’altres localitats”, va assegurar l’alcaldessa, Jacquelín Cerdà.

Cal tenir en compte, a més, els antecedents del col·legi El Bracal, que es troba instal·lat en aules prefabricades, i és freqüent que apareguen problemes de goteres i humitats en els barracons quan es produeixen episodis de fortes pluges.

Foto: Ray Martínez.

Send this to a friend