Ana Delia Gisbert reconeguda per l’Associació de Jubilats d’Infermeria

L’Associació Provincial de Jubilats Titulats d’Infermeria d’Alacant va rendir dimarts un reconeixement a l’alcaldessa de Benillona, Ana Delia Gisbert, coincidint amb la celebració de la seua patrona, Santa Isabel d’Hongria, en un acte celebrat en la sala Àmbit Cultural d’El Corte Inglés d’Alacant, i organitzat també per la Fundació de Serveis Familiars de la Comunitat Valenciana, la Fundació Jorge Alió, el Grup Sacex, Fundació Sant Joan i el Grup de Lleons Costablanca d’Alacant.

La presidenta de l’associació, Belen Estevan, ha explicat que “el reconeixement que li fem a Ana Delia Gisbert respon tant al seu vessant científic i professional, com la de representació i acció pública a través de l’alcaldia del seu poble, Benilloba. Cada any reconeixem el treball de persones que entenem que li l’han guanyat a través de les seues accions i est és el cas d’Ana Delia Gisbert, que ha destacat amb èxit en la seua tasca com a investigadora”.

Cal recordar que és enginyera agrònoma i doctora en biotecnologia, un camp en el qual ha sigut guardonada amb el premi de Joves Investigadors de la Societat Espanyola de Ciències Hortícoles, pel seu treball en la millora genètica en la cirera autòctona de la muntanya d’Alacant, i autora dels primers mapes genètics de la nespra japonesa en l’Institut Valencià de Recerques Agràries.

També destaca la seua tasca docent en l’àmbit lingüístic en Escola Valenciana i la Acadèmia Valenciana de la Llengua, i la solidària, amb la seua implicació directa amb l’ONG Escoles Solidàries a Guatemala.

El patrimoni i la seua divulgació és un dels aspectes que s’han valorat com a coordinadora de l’associació Alacant per Alacant i col·laboradora d’Alacant Viu. I totes les seues inquietuds l’han portat a implicar-se en el projecte inicial de Compromís a Benidorm i a engegar el col·lectiu de Benilloba, d’on és alcaldessa des de l’any 2015, un càrrec que compagina amb la seua altra passió, la docència, que exerceix a l’IES Jaume II d’Alacant aquest curs, com a interina d’Educació.

Segons indiquen, Santa Isabel d’Hongria, va ser “una dona que es va avançar a la seua època, innovadora, lluitadora, emprenedora, defensora dels drets dels més desfavorits, de les dones i els xiquets. Va construir tres hospitals i es va guanyar un lloc en la història per dret propi. Patrona universal de la infermeria, també ho va anar de l’espanyola fins al naixement de la carrera d’ATS, moment en el qual van canviar el seu patró per Sant Joan de Déu”.

Send this to a friend