Protesta contra les retallades en l’educació concertada

La Bandeja va albergar el dijous a la vesprada una concentració convocada pel sindicat FSIE (Federació de Sindicats Independents d’Ensenyament) per a reclamar per les retallades aplicades per la Conselleria d’Educació en diversos col·legis concertats de la ciutat. “No estem d’acord amb la supressió de 61 hores dels Programes d’Atenció a la Millora (PAM) que la Conselleria del senyor Marzà ha fet en quatre centres d’Alcoi, especialment en La Presentació (Carmelites) i Santa Ana, dos col·legis que escolaritzen a un gran nombre d’alumnes que requereixen una atenció educativa més accentuada”, destaca el sindicat en un comunicat.

Centenars d’alumnes, professors i personal administratiu dels dos col·legis afectats, juntament amb docents de l’ensenyament concertat, van protagonitzar la protesta convocada, en principi, per a la setmana anterior, que va ser ajornada finalment a causa de la negociació oberta amb Conselleria. Aquesta negociació, no obstant açò, no ha acabat per satisfer les demandes dels centres afectats, avalades pel sindicat, ja que únicament els han retornat una part de les hores de compensatòria que els havien reduït.

Recordar que paral·lelament s’ha dut a terme una recollida de signatures en la ciutat, que finalment ha comptat amb 3.000 suports per a demanar que els col·legis Santa Ana i Carmelites, els quals compten amb un percentatge significatiu d’alumnes amb necessitat de suport educatiu, “isquen d’aquests programes i compten amb unitats concertades per a atendre’ls”. Indicar que són ja centre PAEP (Projecte d’Atenció Educativa Preferent) i CAUS (Centre d’Atenció Educativa Especial), respectivament.

També sol·liciten que es restituïsquen les hores retallades i que es millore a nivell de transparència, i s’avance (la decisió s’ha pres ara, amb el curs ja començat) l’assignació d’hores del PAM en els col·legis que disposen d’aquest programa.

Suport de l’Ajuntament

Mentre, l’Ajuntament ha manifestat la seua disconformitat amb la decisió de la Conselleria d’Educació respecte a la reducció d’hores, participant en la protesta del dijous el regidor Alberto Belda.

Advertisements

Send this to a friend