El Campus treballa per a captar més alumnes

Per què no hi ha més dones enginyeres. És una pregunta que es fan molts i un estigma al que s’enfronten les universitats, entre elles, el Campus d’Alcoi de la UPV (Universitat Politècnica de València), on les dones suposen solament el 26% del total de matriculats. Els estereotips associats a algunes carreres tècniques, la falta de referents femenins i l’elevat nombre d’homes en les aules, pinten un panorama poc atractiu per a una jove que en algun moment es plantege estudiar una enginyeria.

Detalladament, la carrera amb major desigualtat de gènere és Enginyeria Mecànica (91 alumnes enfront de 9 alumnes), seguida d’Informàtica (88/12), Enginyeria Elèctrica (87/13) i el doble títol en Informàtica i ADE (75/25). En canvi, les més paritàries són, per aquest ordre, Disseny Industrial (51 homes i 49 dones), Química (59 homes per 41 dones) i ADE (60/40).

Poques professionals

Aquesta situació, segons explica el director del Campus, Juan Ignacio Torregrosa, té la seua correlació en el món de l’empresa i representa un problema a llarg termini. “La falta d’alumnes en els nostres graus comporta que l’àmbit tecnològic compte amb poques professionals dones, i aquesta proporció és encara menor en càrrecs de responsabilitat”, lamenta Torregrosa.

Per aquest motiu, el Campus ha engegat un pla per a fomentar, de la mà de l’Ajuntament, que “les xiquetes vulguen cursar estudis tècnics”, indica Torregrosa. El director explica que les dones, fins a l’edat adolescent, presenten curiositat i interès per les ciències, si ben els estereotips socials comporten que aquestes dones acaben per no decantar-se per una carrera tècnica. L’objectiu és facilitar la incorporació de les dones a aquest món.

Advertisements

Send this to a friend