Néstor Abad: “Ha sigut el meu millor any”

Néstor Abad ha tornat de Doha, on s’ha disputat el Mundial de gimnàstica artística, amb una mica més que l’enorme satisfacció per l’onzè lloc conquistat en el concurs complet o all around: el seu marge de millorança encara és gran i així ho ha confessat en el seu retorn. La seua participació en la capital de Qatar li reafirma com a gimnasta de talla mundial, alguna cosa que ja se sabia pel que venia apuntant des de fa temps però que les adversitats, generalment a manera de lesions importants, no li havien deixat demostrar tot el seu potencial.

No és que acudira totalment sa, perquè va haver de ser infiltrat en el colze amb corticoides per a competir sense dolor per un esquinç lateral extern i calcificació en l’os, però el desenvolupament de la temporada li feia prendre’s la cita mundialista de diferent manera. “Feia temps que no em sentia tan ben i tan optimista”, va declarar abans de partir cap a Doha.

El concurs per equips va fer presagiar que estava davant de la competició que venia esperant des de fa temps. Néstor Abad va contribuir amb una actuació destacada al fet que la Selecció Espanyola passara el primer tall en el complicat camí cap a Tòquio 2020 i classificar-se amb l’onzena millor nota per al Mundial de Stuttgart de l’any que ve, en les quals acabaran de lliurar-se les nou places restants que disputaran la pròxima Olimpíada el programa per equips.

Quedava mostrar-se en el concurs complet o all around, en el qual l’alcoià havia dipositat certes esperances de ficar el cap en la seua primera final mundialista. Néstor Abad va acabar la ronda de classificació amb la dotzena millor nota que li deixava fora, però a causa de la reglamentació d’aquesta competició en la qual solament poden classificar-se els dos millors de cada selecció, va poder escalar dos llocs i ficar-se en la final després de quedar fóra un rus i un xinès.

L’endemà, no solament va millorar la classificació del dia anterior sinó també la nota, per a acabar onzè. “Estic molt content encara que em va quedar l’espina de fer-ho una mica millor. Van haver-hi detalls en la final de sòl en la qual vaig donar dos passos llargs i vaig cometre alguna xicoteta fallada més que haguera suposat un altre punt en la nota i acabar entre els vuit primers”.

En qualsevol cas, malgrat que va tenir molt a prop acabar per sota del Top Ten d’un Mundial, “ha sigut la meua millor temporada”, afirma amb rotunditat, ja que si aqueix onzè lloc a Doha sap a glòria, no cal desmerèixer el seu tercer títol nacional absolut, la medalla d’or per equips i la de bronze en barra fixa, a més d’un cinquè lloc en el concurs complet en els Jocs del Mediterrani, el bronze de fa un mes també en barra en la Copa del Món de París o el 16º lloc de 92 participants en l’Europeu de Glasgow.

En el Mundial va cercar amb bons resultats una gimnàstica de menys riscos –no va tenir cap caiguda ni en el classificatori ni en la final–, “però més estable i segura, amb exercicis més nets i dinàmics. Vaig preferir així no arriscar per a no posar en perill la classificació de l’equip”, va admetre.

L’onzena plaça mundialista li permet ser el tercer reserva de les quatre Copes del Món amb el programa dels sis aparells i a les quals solament acudeixen els vuit millors del món, una competició en la qual mai ha estat i a la qual espera ser convidat per primera vegada. “Aquesta temporada he treballat més que mai, també és la que més he competit. Hauré fet sobre 18 competicions, quan solia fer la meitat”.

Foto: Néstor Abad durant l’exercici de cavall amb arcs en el Mundial de Doha.

Send this to a friend