Els metges continuen amb el plante i ja són 30 operacions cancel·lades

Els metges de l’Hospital Verge dels Lliris continuen amb el plante que van iniciar el dilluns per a protestar pels nous preus que ha aprovat la Conselleria de Sanitat per operar a les vesprades per reduir així les llistes d’espera. Açò, a pesar que arran de la primera jornada de protestes Sanitat signara una resolució per a adequar l’acord d’autoconcerts a les necessitats dels equips quirúrgics i garantir així la retribució que es venia cobrant abans de l’acord, segons han destacat des de Conselleria.

Recordar que l’acord d’autoconcert per a la reducció de la demora assistencial consisteix que mèdics i infermers cobren en funció de cada intervenció o prova diagnòstica que realitzen i no per jornada completa, quan fan hores extra en horari de vesprada. En aquest sentit, el Sindicat Mèdic ha denunciat els preus “irrisoris” imposats per la Generalitat Valenciana per operació.

Quant a la modificació de l’acord d’autoconcert executada aquesta setmana per la Conselleria arran del plante de metges en la majoria d’hospitals valencians, s’estableix que en casos en què la intervenció, a causa de la seua complexitat, requerisca una ocupació de quiròfan de quatre hores i mitja, la retribució serà major i excedirà a les quantitats fixades en la taula de preus que ha alçat la polèmica.

Amb tot, la mesura segueix sense acontentar als facultatius de l’Hospital d’Alcoi, que negociaran amb la gerència del departament per a millorar les seues condicions i tractar de posar fi als aturs. Uns aturs que han suposat ja la cancel·lació de més de 34 operacions aquesta setmana.

Advertisements

Send this to a friend