El concurs de sergent major estrena la participació de festeres

El concurs de sergent moro, que es celebra aquesta vesprada, comptarà amb la novetat que per primera vegada hi haurà festeres que opten al càrrec, ja que dos han presentat la corresponent candidatura.

Així, dels 14 aspirants a cobrir el lloc que deixa Daniel Méndez, dos són festeres, concretament Carla Pascual Pulido (Aragonesos) i Teresa Amaya Almuzara (Vascos). Mentrestant, la resta de festers aspirants són Alexis Romá Solano (Asturianos), Jorge Juan Torregrosa Vilaplana (Cordón), Arturo Llorca Ivorra (Alcodianos), Víctor Riaza Pastor (Ligeros), David Antolí Murcia (Ligeros), Borja Jordá Colomina (Marrakesch), Jaime de la Torre Ferrándiz (Benimerines), Rafael Arques Turpín (Domingo Miques), Sergi Pérez Chinchilla (Mudéjares), Jorge V. Moltó Mompó (Mudéjares), Mauro Camáñez Catalá (Judíos) i Francesc Juan Llorens (Magenta). Es tracta d’una xifra molt elevada de candidats a sergents.

El concurs tindrà lloc a partir de les quatre d’aquesta vesprada en la seu de la filà Cordón. Cada aspirant realitzarà dues voltes, en la primera s’interpretarà una mateixa peça per a tots els aspirants, que serà triada per la junta directiva d’entre la llista de set peces que proposarà l’assessor musical de l’Associació de Sant Jordi, i en la segona volta s’interpretarà un pasdoble a l’atzar d’entre els sis restants, que es repetiran tenint en compte l’elevat nombre de candidats d’enguany.

El concurs es convoca per un any, si bé la junta directiva podrà prorrogar el nomenament en aquest càrrec anualment, fins a un màxim de quatre anys. En el jurat del certamen hi haurà representació de la festa i de les bandes de música.

Advertisements

Send this to a friend