“Hi ha estudis en què l’alumne té treball abans d’acabar”

Llicenciada en Belles arts i Geografia i Història, amb l’especialitat en Història de l’Art, Pilar Blasco Sánchez, va nàixer a Alacant però es considera alcoiana d’adopció, ja que és a punt de complir trenta anys en la ciutat, on ha desenvolupat pràcticament tota la seua carrera professional, es va casar i va tenir als seus dos fills. A principis de curs assumia el relleu en l’adreça de l’Escola després de la jubilació d’Eduard Corbí, però no és la primera vegada que exerceix el càrrec. Ho va fer primer durant cinc anys, fins a 2012, deixant el centre en mans de Vicent Martí i amb la satisfacció de veure consumat un projecte llargament reivindicat, com era el d’inaugurar la nova Escola, que per primera vegada aconseguia l’estatus que mereixia en aconseguir una seu pròpia i estable. Aqueix deute històric que Alcoi tenia amb una institució d’origen centenari, que s’ha convertit en un referent d’àmbit nacional.

–Assumeixes de nou l’adreça de l’Escola en un moment molt diferent a quan ho vas fer en l’anterior mandat.
–Així és, la inauguració del nou edifici en 2011 va ser alguna cosa estupend per a l’Escola, per fi disposàvem d’una plataforma clara i definitiva, deixàvem de ser un centre itinerant. Açò ens ha permès créixer, consolidar-nos, ampliar estudis.

–Fins a convertir-se en la moderna EASD d’Alcoi.
–Sempre hem sigut avantguardistes però aquest nou edifici ens defineix com una escola moderna, innovadora, impulsora de talent, de creativitat, dels professionals del futur, perquè l’alumnat, la seua formació i el seu futur, és la nostra raó de ser.

–Quines novetats presenta aquest nou curs?
–Oferim nous estudis, com el cicle superior de Fotografia i el màster en Disseny Paramètric i Fabricació Digital, i a més, hem incorporat l’horari de vesprada per als cicles d’Estilisme d’Indumentària, Projectes i Adreça d’Obres de Decoració i el de Fotografia. Açò ens ha permès obrir-nos a un perfil d’alumne que no tenia cabuda al matí, gent professional, que treballa al matí i a la vesprada té inquietud per ampliar la seua formació. Açò també ha fet que s’incremente la demanda, en Fotografia (…).

Pot llegir l’entrevista completa en l’edició de El Nostre del dissabte 3 de novembre.

Foto: Pilar Blasco repeteix com a directora de l’Escola d’Art després de la jubilació d’Eduard Corbí. J.S. S.

Advertisements

Send this to a friend