El Ministeri treballa ja en un avantprojecte per a modernitzar el tren

El Ministeri de Foment treballa ja en un avantprojecte per a la modernització del tren Alcoi-Xàtiva i l’alcalde, Toni Francés, va anunciar en el Ple de la passada setmana que “abans de final d’any hi haurà notícies molt bones sobre el tren”. Segons ha pogut saber aquest periòdic, l’avantprojecte en el qual treballa el Ministeri de Foment no aborda actuacions puntuals, sinó que incideix en una modernització de la mateixa a nivell global, alguna cosa que es ve demandant des de fa dècades, i va a invertir-se en aquest sentit.

cal recordar que les últimes obres realitzades en la línia de tren Alcoi-Xàtiva van tenir lloc l’any passat, quan el Ministeri de Foment –a través de l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif)– va invertir 5’5 milions d’euros a suprimir onze limitacions de velocitat, que ha permès escurçar el temps del viatge en vuit minuts, alhora que s’ha millorat la seguretat del traçat i la fiabilitat de la infraestructura, entre altres millores.

En el que ara es treballa és en la modernització de la línia i abans de finals d’any, quan siga a punt l’avantprojecte, es podrà conèixer la inversió necessària per a dur-la a terme.

Foto: El tren a Xàtiva va viure una millora l’any passat, però segueix pendent d’una intervenció global. Arxiu

Advertisements

Send this to a friend