Socidrogalcohol reivindica la intervenció de la família

El que abans un adolescent vivia amb setze anys, ara ja ho ha viscut amb dotze. Els joves volen viure amb la mateixa llibertat que els adults, però sense les seues responsabilitats, en una societat de consum on no es valora l’esforç, la força de voluntat, la constància. Est és el context sociològic en el qual se situen les circumstàncies de perquè l’actual patró de consum d’alcohol i cànnabis.

L’estudi de Socidrogalcohol proposa diferents vies d’intervenció per a tractar de pal·liar patrons de consum com l’atracón’ del cap de setmana, destacant la importància d’acostar als polítics la necessitat d’abordar el problema, elaborant un informe detallant els efectes i quines possibilitats hi ha d’intervenció. Igualment, des de Socidroalcohol ressalten l’important paper que ha d’exercir la família. “El poder de la família en l’educació és fonamental i en un cas d’addicció a l’alcohol o al cànnabis, es fa indispensable la implicació dels pares”, assenyala el president de la societat científica Socidrogalcohol, l’alcoià Paco Pascual.

“Les famílies es desborden quan veuen un porro –explica l’estudi– en canvi per la presència d’alcohol no s’immuten. L’habitual és l’ocultació i negació del problema, els pares tenen molta vergonya, no del consum en si, sinó del que diran. Quan acudeixen a centres arriben desbordats per situacions límits”.

Foto: El doctor alcoià Paco Pascual és president de la societat científica Socidrogalcohol.

Advertisements

Send this to a friend