Sainet solidari com a colofó

El dissabte arriba una nova cita amb el teatre solidari, aquesta vegada per a recaptar fons per al sanatori Sant Francisco de Borja en Fontilles, i que servirà també com a colofó a la celebració del 75 aniversari de la fundació de la Penya Fontilles.

L’obra que arriba a escena és ‘Mare, quina Penya!!!’, original d’Ana María García Pascual, qui també assumeix l’adreça, i pujarà a l’escenari de la mà de la secció de teatre del Grup de Danses Carrascal, que s’estrena en aquesta comesa amb aquesta obra. Ana María García tenia aquesta obra escrita i no podia ser més idònia per a l’ocasió, ja que explica les peripècies d’una visita a Fontilles amb la filà Almogàvers, la ‘Llaganya’, com a protagonista. De fet, tal com explica l’autora, molts dels noms que apareixen en el sainet són reals i diversos membres de la filà es converteixen en actors per a representar-se a si mateixos, als quals se sumen altres festers de diferents filaes, així com el Grup de Dolçainers i Tabaleters La Cordeta, al costat de membres del Carrascal.

És una obra que costa de muntar per diverses qüestions, una d’elles és perquè parteix d’aquesta es desenvolupa en un autobús i l’altra perquè mou a unes 50 persones sobre l’escenari, la qual cosa sempre suposa un treball extra. Els qui assisteixen a les representacions podran gaudir d’un sainet que trasllada al públic l’essència de la visita a Fontilles.

EL DISSABTE, EN SALESIANS

Les funcions tindran lloc dissabte que ve en el Teatre Salesians, a les 18 i 20’30 hores. Les entrades poden adquirir-se en els dos establiments de la Tia Tula i en Copart Quadres, així com en la taquilla del teatre abans de les representacions. A més, es disposa de fila zero per a poder realitzar aportacions destinades al sanatori de Fontilles, amb independència que no s’assistisca a la funció.

Foto: Moment d’un assaig de l’obra, la passada setmana. Xavi Terol

Advertisements

Send this to a friend