La primera Beca COAC premia a Laura Fides

El nomenament de Col·legiat d’Honor a l’Excel·lentíssim Ajuntament d’Alcoi en 2016, coincidint amb el 90 aniversari del Col·legi Oficial d’Agents Comercials d’Alcoi (COAC), va anar el punt de partida d’una idea que ara ja s’ha convertit en un projecte real.

El COAC tenia en ment premiar la trajectòria educativa d’algun estudiant a través d’una dotació econòmica mitjançant una beca. Aquest projecte tira endavant gràcies a la col·laboració d’aquesta entitat amb la Universitat Politècnica de València, i en concret, d’Ana Mª García i Manuel Llorca, professors del Campus d’Alcoi.

El nom de Roberto Blanes Vañó és el triat per a referir-se a aquesta beca. És així per la trajectòria professional de Blanes, President Emèrit del Col·legi Oficial d’Agents Comercials d’Alcoi, i Medalla d’Or Nacional de la Col·legiació, que és atorgada pel Consell General d’Agents Comercials, i també per tot el treball que va realitzar per a donar visibilitat i dignificar la professió. Roberto Blanes va ostentar el màxim càrrec del COAC durant 21 anys.

La beca llançada per aquesta entitat se sumisca a les activitats relacionades amb la formació i el món educatiu que ja realitza el COAC i que consisteixen en jornades en col·laboració amb la Universitat i els diversos Col·legis d’Alcoi, considerant aquest projecte un pas més en suport a la formació.

Els estudiants del Grau d’ADE, doble Grau ADE+Turisme i doble Grau ADE+Enginyeria Informàtica del Campus d’Alcoi, han sigut els que han optat a la beca Roberto Blanes Vañó. Després d’estudiar els treballs finals de les carreres esmentades, la guanyadora de la beca ha sigut Laura Fides, qui va rebre el premi d’1.000 euros, en l’acte d’obertura de curs del Campus d’Alcoi de la UPV divendres passat. Alguns dels factors que s’han tingut en compte a l’hora d’estudiar els treballs han sigut el grau d’innovació, la possibilitat d’impulsar el projecte, la comprensió de la finalitat i l’objectiu, i també la nota numèrica del treball i de l’expedient en general, tal com es va explicar en la roda de premsa de presentació de la beca.

El COAC vol anar un pas més enllà i després del lliurament de la beca a Laura Fides, va proposar a la UPV l’experiència de l’entitat com a professionals en el sector de vendes, amb la idea d’en un futur, crear una Escola de Vendes que complementaria els estudis de Graus d’ADE que s’imparteixen en el Campus d’Alcoi.

Foto: La beca Roberto Blanes Vañó va ser lliurada a Laura Fides en l’acte d’obertura de curs del Campus d’Alcoi de la UPV.

Advertisements

Send this to a friend