Quatre dècades de karate local

A finals de la dècada dels 70 del passat segle, en plena transició democràtica espanyola, molts xiquets somiaven amb ser algun dia com Bruce Lee. Els seus innovadors mètodes d’entrenament i les pel·lícules li van convertir ràpidament en una celebritat a tot el món. A l’abric de la seua fama, les arts marcials van arribar al gran públic i es van popularitzar entre els adolescents que somiaven amb ser els nous herois de llavors.

Un d’aquells joves va ser José Luis Ortiz, qui després de fer el servei militar obligatori en El Ferrol es va anar a viure a València i allí va conèixer al mestre Vicente Romero. Aquell aprenentatge va derivar en 1978 en el primer club de karate en la nostra ciutat, el Budokwai Alcoi, que es va situar en el número 17 del carrer Alçamora, enfronte mateix del pas de vianants entre el passeig Cervantes i la Font dels Mosques.

ACTE COMMEMORATIU

Per a commemorar aqueixes quatre dècades de karate en la nostra ciutat, algun d’aquells precursors i uns altres de generacions posteriors estan preparant un aniversari per al pròxim 10 de novembre, amb una sèrie d’iniciatives que tindran el seu acte central aqueix matí de dissabte en la Sala Àgora. El programa arrancarà aqueix dia a les 10 del matí amb una passada de fotografies des dels orígens fins als nostres dies. Sobre les 10,30 donarà inici la xarra-col·loqui en la qual prendran part varis dels personatges que van participar en els inicis del karate en la nostra ciutat i han sigut convidats una sèrie de personalitats d’aquest art marcial a nivell provincial i fins i tot nacional.

Foto: Diversos dels iniciadors del karate local en l’actualitat amb Ángel Alvado, dempeus i a la dreta. Xavi Terol

Send this to a friend