Recta final perquè les Festes siguen declarades BIC

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha incoat l’expedient per a declarar Bé d’Interès Cultural (BIC) Immaterial la Festa de Moros i Cristians d’Alcoi. Aquest anunci es va fer públic en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana (DOCV) en la seua edició del divendres una declaració que està avalada pel Servei de Patrimoni Cultural i de la Comissió Tècnica per a l’Estudi i Inventari del Patrimoni Immaterial. L’Associació de Sant Jordi i l’Ajuntament han treballat de la mà per a obtenir aquesta declaració.

L’inici de l’expedient derivarà en la declaració final durant els pròxims mesos i les Festes de Moros i Cristians d’Alcoi seran les primeres i úniques a rebre aquesta declaració englobant la festivitat en el seu conjunt, sense atendre a un acte en particular. Per a la resta de festes en altres municipis, Cultura obri la porta a declarar BIC actes concrets i molt particulars.

La protecció de les Festes de Moros i Cristians d’Alcoi com Bé d’Interès Cultural Immaterial es concretarà amb diferents mesures, com la de realitzar labors d’identificació, descripció, recerca, estudi i documentació amb criteris científics; incorporar els testimonis disponibles a suports materials que garantisquen la protecció i preservació; vetlar pel desenvolupament normal i la supervivència d’aquesta manifestació cultural, i també tutelar la conservació dels seus valors tradicionals i la seua transmissió a les generacions futures. La previsió és que per a les pròximes Festes, que en 2019 seran a principis de maig, ja es compte amb aquesta declaració.

Foto: Arxiu

Advertisements

Send this to a friend