Tot per i para ‘els peludets’

El que va començar com una ajuda econòmica personal ha acabat sent un projecte solidari a través del que es col·labora amb tres protectores i tres associacions d’animals. YaYos Ayuda Animales va nàixer fa al voltant de dos anys. La recaptació generada a través de la venda de coses materials, com a mobles auxiliars, roba, llibres, complements, etc, va destinada íntegrament a “millorar la qualitat de vida dels animals”, afirma Diego Luis Rojano, una de les persones que està darrere d’aquest projecte al costat de Conchi Orts.

Aquest matrimoni va començar venent coses a través de la plataforma d’internet, Wallapop, com a mitjà d’ajuda econòmica. Quan la situació personal va millorar en estar treballant els dos, van decidir continuar amb la venda de coses però aquesta vegada amb una finalitat molt diferent: ajudar als animals. “Un dia una senyora ens va dir que si portava coses nosaltres les veníem i així ajudàvem a ‘els peludets’”.

PROJECTE PIONER

El projecte i idea de Iaios Ajuda Animals és pioner a Alcoi i en la zona. Els productes lliurats per desenes de persones són posats a la venda, tant en internet com en un dels locals que posseeix Iaios, i la recaptació va destinada a la Protectora d’animals d’Alcoi; Societat protectora d’animals d’Ibi; AsoKa protectora de Castalla; Respectem-ens, associació de Cocentaina; Potes i Arrels, associació de Muro i Vinculats, associació d’Albaida. D’aquesta recaptació també es paga la meitat dels lloguers dels locals de Iaios, i el restant és abonat per Diego i Conchi.

Actualment Iaios compta amb un local que és magatzem, i amb un doble que és la tenda, tots ells situats en un pàrquing del carrer Ausiàs March. Abans d’arribar ací, les dues persones que hi ha darrere d’aquest projecte expliquen que “comencem en el bany de la nostra casa. Estava ple de caixes, i també el passadís”.

Pot llegir el reportatge complet en l’edició de El Nostre del dissabte 13 d’octubre.

Foto: Conchi Orts i Diego Luis Rojano en la tenda de YaYos.

Advertisements

Send this to a friend