Consells per a la cura del cabell

La tardor ja està ací i, encara que havia començat amb temperatures una mica més elevades de l’habitual, en aquesta setmana el fred i la pluja ja han fet la seua aparició. Aquesta temporada, que es caracteritza per aquests canvis bruscs de temperatura i l’arribada de condicions climatològiques més adverses, suposa un repte per a la cura del cabell. En aquesta era del culte al cos i dels selfies en Instagram, mantenir un cabell sa i bonic es converteix en alguna cosa molt important per als espanyols. De fet, segons un estudi d’idealo.es, el comparador de preus online líder a Espanya, la demanda de productes destinats a cura del cabell femení ha augmentat en un 31,9 % pel que fa a l’any passat. Aquest tipus de productes de cura capil·lar representen el 12,8 % de la demanda d’articles per a la cura personal i cosmètica entre el públic femení, mentre que entre els homes aconsegueix l’11,9 %.

Per a minimitzar l’impacte d’aquests canvis bruscs de temperatura propis de la temporada tardorenca, idealo ofereix una sèrie de consells per a mantenir un cabell sa i cura:

– No descures la hidratació del teu cabell: és molt normal que a la tardor el cabell perda lluentor i es torne una mica més sec, sobretot després de la perllongada exposició al sol i a l’aigua que ha tingut durant l’estiu, per la qual cosa és important utilitzar un xampú que siga capaç d’oferir una bona hidratació capil·lar. Existeixen diferents tipus de productes adequats per a cada tipus de cabell, tria sempre el més adequat per a tu. Si apareix una mica de caspa, hi ha productes que poden ajudar a combatre-la eficaçment.

– Evita la humitat: la tardor sol ser una època més humida amb l’arribada de les pluges, la qual cosa pot provocar que el pèl patisca en major mesura. Per a evitar la humitat, assegura’t d’assecar el teu cabell amb delicadesa després de la dutxa i utilitza capells i paraigües que t’ajudaran a mantenir el pèl sec en cas de pluja.

– No et passes amb l’assecador: gens més eixir de la dutxa sempre és millor utilitzar primer una tovallola per a assecar acuradament el pèl, amb delicadesa, per a evitar trencaments. Amb l’arribada del fred és normal que hàgem d’utilitzar l’assecador, però intentem posar-ho a una temperatura que no siga massa elevada, perquè l’aire calent danye el menys possible el cabell.

– No t’obsessiones amb la caiguda del cabell: en aquesta època es produeix la caiguda estacional del cabell, que en la majoria dels casos no és més que una regeneració natural que sol succeir en aquesta temporada. En qualsevol cas, si aquesta caiguda comença a ser molt abundant, és millor consultar amb un professional per a abordar el problema, si finalment ho hi haguera, com més prompte millor.

– Evita l’encrespament: la humitat i altres agents exteriors solen provocar l’encrespament del cabell, la qual cosa es tradueix en un núvol de fins cabells esvalotats sobre els nostres caps. Per a evitar-ho, els olis capil·lars o les mascarilles sense aclarits són bons aliats.

– Cuida la teua alimentació: l’alimentació és un factor que afecta a tot el nostre cos, inclòs el cabell. A la tardor més que mai cal tenir en compte una alimentació sana i equilibrada, rica en proteïnes i en ferro, deixant de costat el consum excessiu de greixos i alcohol. La vitamina C és molt bona per a frenar la caiguda del cabell.

– Redueix l’estrès: a més del fred i la humitat, l’estrès és un dels factors que més pot perjudicar la salut del cabell. La volta de les vacances i l’arribada de la tardor solen venir lligats a un major estrès laboral. Mantenint l’estrès a ratlla a través de tècniques de relaxació i una bona organització, aconseguirem que el nostre cabell no es ressenta.

– Anar a la perruqueria: visitar a un expert de tant en tant ens va a ajudar a descobrir quins són els productes que millor s’adapten al nostre tipus de cabell segons les seues característiques. A més, és el moment perfecte per a tallar les puntes, sanejar-ho i canviar de look.

Text: Idealo

Send this to a friend