Sis detinguts per robar un botí proper al milió d’euros en un pis

La Policia Nacional ha detingut als sis integrants d’una organització criminal especialitzada a assaltar habitatges i que a Alcoi es van ensenyorir d’un botí valorat entorn del milió d’euros, d’un domicili en el qual residia una dona de 97 anys d’edat. Segons informen des del Cos Nacional de Policia, el robatori es va perpetrar el 24 de maig, quan els presumptes autors van irrompre en l’habitatge quan estava buida i, fent ús d’una llança tèrmica, van forçar la caixa forta provocant una fumera amb la qual es van trobar la víctima i la seua cuidadora que en aqueix moment tornaven a casa.

En veure’s sorpresos, els delinqüents van agafar tant a la propietària de l’habitatge com a la cuidadora i les van tancar en el bany, amenaçant-les. A més, els van llevar els telèfons mòbils perquè no pogueren demanar ajuda i van continuar amb l’assalt. Aquestes fonts policials remarquen que l’organització criminal tenia molt clar el seu objectiu i era “la caixa forta on guardava els estalvis de tota la seua vida. Els detinguts van utilitzar una llança tèrmica per a forçar la caixa i accedir al seu interior, on van sostraure una gran quantitat de joies (safirs, rubís i maragdes), una caixa amb sis quilos en lingots d’or i una gran quantitat de diners en efectiu”, un botí que calculen que pot estar entorn del milió d’euros.

Després de l’assalt, les Brigades de Policia Judicial d’Alacant i Alcoi van començar la recerca i després d’uns quatre mesos es va tancar amb la desarticulació de l’organització criminal i la detenció de tots els seus membres, tres homes i tres dones amb edats entre els 27 i els 57 anys, d’Equador, Colòmbia i Espanya.

Els agents de la Unitat de Delinqüència Especialitzada van localitzar tres domicilis en Torre Pacheco i Font Àlber (Múrcia) i Alcoi, habitatges dels membres de l’organització i arran dels registres es van recuperar gran quantitat de joies, més de 6.000 euros i prop de 2.100 dòlars en efectiu, un bufador oxicorte, varetes de llança tèrmica, un compressor, una pistola detonadora, 100 grams de cocaïna i diversos telèfons. Els presumptes criminals han sigut detinguts pels delictes de pertinença a organització criminal, robatori amb violència, detenció il·legal, blanqueig de capitals, delicte contra la salut pública i infracció a la llei d’estrangeria.

Foto: Part dels diners i objectes recuperats.

Advertisements

Send this to a friend