El Trabajo puja a escena en homenatge a Ignacio Miró

La companyia Teatre Clàssic El Trabajo torna als escenaris amb l’obra ‘Melocotón en almíbar’, de Miguel Mihura, amb la qual es va a retre homenatge a qui anara actor, director i fundador d’aquest grup, Ignacio Miró Francés, qui va morir fa pràcticament un any. Va ser Ignacio qui va pensar a portar aquesta obra a escena, si ben el seu delicat estat de salut va fer que contactara amb Enrique González, gran amic seu, perquè li ajuda en la comesa de l’adreça amb independència que tinguera un paper en aquesta comèdia, i li va demanar que portara avance aquest projecte.

Després de la defunció d’Ignacio Miró el grup de teatre, de manera unànime, va decidir que calia seguir avant, que calia fer-ho per ell i traient forces han dut a terme el muntatge, que pujarà a l’escenari el dissabte 6 d’octubre en el Teatre Salesianos. Dur a terme aquest muntatge és el millor reconeixement que se li pot fer i que a més vindrà precedit per un homenatge presentat per l’actriu Pepa Puchades.

L’esposa d’Ignacio, Teresa García, recorda com ha transcorregut tot aquest temps, l’esforç que el grup ha realitzat, tant pel que suposa portar a terme el muntatge d’una obra de teatre com per la càrrega emocional que comporta en aquest cas. Agraeix el treball i suport de tot el grup, “tots, absolutament tots tenen la meua admiració, són molt grans. I d’Enrique González què puc dir… Ignacio ho volia com a un germà i ha portat avance aquesta tasca”.

Enrique comparteix aqueix sentiment cap a Ignacio, “home de teatre i gran amic, ens va deixar orfes de la seua experiència i sobretot de la seua companyia”, i recorda que “al final dels seus dies em va encomanar la tasca d’acabar el seu treball”. Un treball que han preparat amb tota la dedicació i amor possible, tal com indica el director, qui a més ix a escena. Confessa Enrique que aquest doble paper de director i actor no és alguna cosa que li entusiasme, “doncs és molt complicat estar davant i darrere, és molta pressió”, si bé en aquesta ocasió ha merescut la pena, pel seu gran amic Ignacio, “al que recordem tots els dies, era com si anara el meu germà. I vull agrair el treball i la implicació de tots perquè aquest muntatge haja vist la llum”.

Una situació tan especial comporta una major càrrega de nervis i responsabilitat, i són molts els mesos d’assaig, com també el treball realitzat és molt, amb la finalitat de rendir aquest homenatge i que el públic gaudi amb l’obra. Una comèdia en la qual uns lladres s’instal·len en un pis de lloguer després d’un atracament. Un d’ells malalta de pulmonía i ha de ser cuidat per “una monjita simpàtica, dolça i molt curiosa!”, tal com s’arreplega en el programa. Un treball que arriba tant a la part artística com a tècnica, ja que en la immensa majoria dels muntatges han fet amb les seues pròpies mans els decorats, vestuari…, i aquesta pràctica d’Ignacio i Teresa es manté actualment i té continuïtat. La venda d’entrada té lloc en la Societat El Treball de 18 a 20 hores, en Capitoné Interiors i Floristeria Rosa Mary, així com en la taquilla del Teatre Salesianos dues hores abans de començar les representacions.

Foto: Moment d’un dels recents assajos. Xavi Terol

Send this to a friend