Alumnes i pares volen evitar el tancament de Tallers Vedruna

Els alumnes que cursen estudis en Tallers Vedruna, que imparteix dos Programes de Qualificació Professional Inicial (antiga Garantia Social) un de fusteria, i un altre de perruqueria i estètica, no han iniciat encara el curs escolar 2018-2019, que per a aquests estudis va començar el passat 10 de setembre. El motiu és que Conselleria no ha renovat el concert amb la Fundació Vedruna per considerar que les instal·lacions no s’adeqüen a la normativa vigent.

Finalment, l’adreça del col·legi La Presentació-Carmelites (gestionat per la Fundació Vedruna) va comunicar al migdia d’ahir que els quinze alumnes que han de cursar segon enguany iniciaran les classes dilluns que ve, a les 10’30 hores, si bé no hi haurà més matrícules de nous alumnes, segons informen els pares dels alumnes afectats. Aquestes famílies d’alumnes que encara no han pogut iniciar el curs, es van reunir ahir vesprada a les portes del centre per a denunciar la situació i exigeixen que l’administració autonòmica tinguen en compte les particularitats del centre i la labor que realitza, ja que cal recordar que atén a l’alumnat que ha abandonat l’ensenyament reglat o que present necessitats educatives especials. Per açò, demanen que no es tanque l’escola.

Fonts de la direcció del col·legi han explicat a aquest periòdic que el canvi de normativa quan es va signar el concert va comportar una sèrie de dificultats que “hem pogut anar salvant fins ara”. El responsable del centre parla de qüestions relatives, per exemple, a la falta d’accessibilitat de les instal·lacions. “Se’ns va dir que podria haver-hi una solució provisional, que no ha arribat a temps, i per açò el centre no ha pogut iniciar encara les classes”.

Indicar que aquests programes de perruqueria i fusteria solament poden estudiar-se a Alcoi en Vedruna.

Advertisements

Send this to a friend