Visites guiades i portes obertes en museus pel Dia del Turisme

Cada 27 de setembre se celebra el Dia Mundial del Turisme i amb aquest motiu, l’Ajuntament, a través dels seus diferents espais museogràfics, així com les entitats i empreses del sector que s’han volgut sumar a la convocatòria, han organitzat una sèrie d’activitats que es duran a terme al llarg de la jornada d’avui dissabte. A més, hi haurà portes obertes en els museus Explora i Isurus, Refugi de Cervantes, MAF (Museu Alcoià de la Festa), Museu Arqueològic i MuBoma (Museu de Bombers), enguany amb el lema ‘El turisme i la transformació digital’.

Detalladament, el Refugi i Explora obriran de 10’30 a 14 hores, mentre que el MAF, el Museu Arqueològic i La Capella de l’Antic Asil (El Camí, 40), ho faran de 10 a 14 i de 16 a 19 hores. En La Capella es pot visitar l’exposició dedicada a Lorenzo Ridaura i en el museu arqueològic hi haurà una visita guiada a les 12 del migdia, amb especial atenció al nou servei que ofereix aquest espai museogràfic, al·lusiu a més al lema de la jornada, com és la recreació virtual del poblat iber del Puig.

La regidora de Turisme, Lorena Zamorano, ha explicat que el ‘leit motiv’ de la jornada, la transformació digital del sector, queda plasmat tant en la visita virtual al Puig que permet el Museu Arqueològic Camilo Visedo, com en les signoguies a través de codis QR que disposen el Refugi de Cervantes i el museu Explora.
Per la seua banda, el MuBoma ha preparat dins de la jornada de portes obertes (de 10 a 14 hores), tres passades comentades amb el títol ‘La maleta d’un bomber’, a les 10’30, 11’30 i 12’30 hores. L’activitat està especialment dirigida als més xicotets, als quals s’obsequiarà amb un regal.

Enguany, també s’ha sumat a la iniciativa Masia La Mota, que ha organitzat un tast d’oli de producció pròpia. Serà en horari de 18 a 19’30 hores, amb reserva prèvia al telèfon 96 654 03 70.

Tres propostes de visites

Per a la jornada d’avui també hi ha previstes tres propostes de visites guiades de diferent índole. A les 11 del matí ha començat ‘Descobreix Alcoi Ruta europea del Modernisme’ (eixida des de la Tourist Info) i ‘Alcoi Cinema Tour’ (eixida des de l’Escola Industrial, en el Viaducte), aquesta última de la mà del cinèfil Quico Carbonell, visitant una trentena de localitzacions pertanyents a deu pel·lícules rodades en part o íntegrament a Alcoi. Ja finalment, a les 20 hores tindrà lloc una visita guiada pel cementeri municipal.

Advertisements

Send this to a friend