Convocat el concurs de sergent moro

L’Associació de Sant Jordi estudia una proposta que passa per que el sergent major siga de les filaes que ocupen les Capitanies. Fins ara, el sergent moro i el cristià són personatges de la Festa, que es trien per concurs obert, i sobre la taula està la possibilitat que passe a ser una persona de la filà que ocupa el capità moro i de la del cristià.

De qualsevol forma, cal apuntar que és una proposta en estudi i que de prosperar hauria de modificar-se l’Ordenança de la Festa. En cas que en el futur prosperara, es podria convocar un concurs intern en les filaes que ostenten el capità i, si no hi haguera aspirants, realitzar un concurs obert.

CONCURSE SERGENT MORO

De moment, l’Associació de Sant Jordi ha convocat el concurs per a cobrir la plaça de sergent major del bàndol moro, després de finalitzar el mandat Daniel Méndez. La novetat, tenint en compte el que es venia apuntant de la possibilitat de canviar l’elecció dels sergents, és que s’ha convocat per un any i la junta directiva podrà prorrogar-ho fins a un màxim de quatre, any a any, que era el termini pel qual es venia convocant el concurs fins ara.

Les candidatures han de presentar-se en la Secretaria de l’Associació de Sant Jordi fins al 5 de novembre i el concurs se celebrarà el 10 de novembre, a les 16 hores, en els locals de la filà Cordó.

Foto: Daniel Méndez, últim sergent pel bàndol moro. Arxiu

Advertisements

Send this to a friend