Les festes de Benifallim mantenen l’essència

programacion_ok.jpg

Benifallim inicia oficialment el divendres les seues festes patronals. Ho farà amb el pregó que en aquest cas pronunciarà Yolanda Riquelme Pérez, la farmacèutica del poble. “Tractem que cada any un veí del municipi tinga l’honor de pronunciar aqueixes paraules amb les quals comencen les festes. No és necessari que siga algú important, qualsevol veí pot fer-ho si té il·lusió en açò”, explica.

Un any més, i ja van deu, les festes estan organitzades directament per l’Ajuntament. “Des de fa temps no hi ha festers, no hi ha voluntaris para encarregara de l’organització de les festes”, lamenta el primer edil, José Carlos Barrachina. Açò comporta que siga el consistori el que s’ocupa d’aquest apartat. “No és el millor, però…”. D’aquesta manera, argumenta, “hi ha veïns que si han tingut algun problema amb l’Ajuntament, després no volen contribuir amb la quota que, voluntàriament, es demana per a sufragar les festes. D’haver-hi festers, el fet de relacionar les festes amb l’Ajuntament no es produeix i tots, pràcticament, col·laboren”.

programacion_ok.jpg

Benifallim perllongarà les seues festes fins a l’1 d’octubre, mantenint els actes tradicionals. “L’ofrena de flors, la processó i la ‘coca de tomaca i farina’ són actes molt populars i alhora que tradicionals”, destaca de l’alcalde de Benifallim en vespres de l’inici de les celebracions.

Foto: La plaça de l’Ajuntament, engalanada per a les festes.

Send this to a friend