L’art omple els carrers d’Alcoi

La cultura i l’art urbà seran els protagonistes a Alcoi durant tota la setmana amb la programació d’Urban Skills, nom de la primera mostra d’art urbà.

L’esdeveniment té tres vessants: la més destacada són les arts plàstiques; l’esport i la música. La primera d’elles està en marxa des d’ahir amb la realització de murals de gran format fins al diumenge, i en la qual participen set artistes: Nuria Mora (Madrid); Sebas Velasco (Burgos); Demsky (Elx) amb el qual col·labora Smitheone que ve des de Mèxic; Dulk (Ontinyent) i Fasim (Barcelona). El cap de setmana s’amplia el repertori amb l’art de tretze artistes més, als quals se sumen els 16 que participen en la realització d’un mural col·lectiu en la Zona Alta, en el carrer Cavaller Merita. Les pintures es poden veure en onze punts diferents de la ciutat, entre ells en el pont Fernando Reig o en el carrer Montdúber en Batoi el cap de setmana.

L’art del graffiti pot aprendre’s també amb el taller impartit per Supernoba41 el dissabte 29 en el Centre Cervantes Jove de 10.30 a 13 hores. OSK és l’encarregat d’impartir un taller simultani, però en aquest cas de rap. Per a assistir en necessària la prèvia inscripció, que es realitza en el CCJ. Ambdues activitats també estan dirigides als més xicotets.

Una de les activitats destacades de la programació és l’exposició “40 anys d’art en el carrer 1978/2018”, els comissaris del qual José Luis Antequera i Vincent C. Van der Spek, han recopilat un total de 50 fotografies de l’evolució d’aquest art. La mostra s’inaugura el dimecres a les 20 hores en la sala Àgora i podrà visitar-se fins al 26 d’octubre, de dilluns a divendres en horari de 17 a 21 hores.

Durant tot el dissabte la pista roja de Santa Ana acull un campionat de skate; scooter; BMX; street workout i una batalla de MC’S.

La música estarà present en dues pre-party’s el dijous en el pub Factory i el divendres en el pub Bad Voodoo, mentre que el plat fort arriba el dissabte a les 22.30 hores amb la segona edició de FemRap en La Dona Barbuda i el que estaran presents Machete en boca; MC Kea; Wisdom Hill i DJ Freazer. L’entrada és gratuïta i els menors a partir de 16 anys poden accedir amb autorització.

Foto: L’artista Vincent C. Van der Spek, autor del mural de Joan Valls, és un dels comissaris d’Urban Skills.

Advertisements

Send this to a friend