Una ordenança regularà el tràfic i la mobilitat a Alcoi

L’Ajuntament està treballant en una ordenança municipal sobre mobilitat i tràfic, amb la finalitat de millorar ambdues qüestions en la ciutat i cercant solucionar problemes. L’ordenança arreplegarà tot tipus de vehicles, incloent els de mobilitat personal i bicicletes, i entre les qüestions que contemplarà està per on ha de circular cadascun, les velocitats màximes, prioritats entre diferents mitjans de transport i règim sancionador, per citar algunes de les qüestions que contemplarà.

L’anunci ho va fer el regidor de Seguretat, Raül Llopis, en el Ple celebrat ahir arran d’un prec presentat per Guanyar Alcoi en el qual de la mà del seu portaveu, Estefanía Blanes, es demanava una regulació d’aquestes qüestions, incidint en els vehicles de mobilitat personal i bicicletes, així com que es realitze una campanya sobre la normativa aplicable a la nova mobilitat.

Segons s’incidia en l’exposició de motius del prec presentat per Guanyar Alcoi, “en els últims anys la innovació i tecnologia actuals han fet possible que proliferen nous mitjans de transport, com són els vehicles de mobilitat personal”, i parlava de patins, patinets, taules amb dues rodes que giren, patins més grans tipus segway o scooter, entre uns altres. A açò, des de Guanyar Alcoi afegien també la importància d’incloure les bicicletes en aquesta regulació. Estefanía Blanes va apuntar que a Alcoi la implantació dels nous mitjans de transport és encara incipient, si bé davant les situacions que s’estan donant en altres localitats hauria de treballar-se a cobrir els buits normatius existents, tenint en compte que l’Ajuntament té voluntat de promoure i facilitar la mobilitat sostenible. De fet, Blanes va recordar que el seu grup, temps arrere, ja va demanar ajudes per a bicicletes elèctriques, instal·lació d’aparcabicis i bicicletes públiques, alhora que va apuntar que el carril bici encara és molt limitat.

El regidor de Seguretat va explicar que acceptaven el prec perquè ja s’està treballant en una ordenança de mobilitat i tràfic, que arreplega totes aquestes propostes realitzades per Guanyar Alcoi en relació als vehicles unipersonals i les bicicletes, així com per a la resta. Aquesta normativa tindrà validesa sempre que no existisca una altra de rang superior per a la mateixa qüestió. Llopis va avançar a aquest periòdic que des de la prefectura de la Policia Local es treballa en aquesta ordenança, en la qual també intervindran diferents departaments municipals. Se cercarà consens per a la seua aprovació i s’explicarà públicament una vegada es dispose d’aquesta normativa.

Foto: El Ple celebrat en la vesprada d’ahir va tractar diferents temes sobre tràfic, mobilitat i estacionament.

Advertisements

Send this to a friend