L’Arxiu Municipal rep el major fons musical de la Festa

Una mica més de 700 composicions de música festera –entre marxes mores, marxes cristianes i pasdobles– s’han incorporat a l’Arxiu Municipal, sent el major fons musical de la Festa de Moros i Cristians d’Alcoi. Aquests fons van ser gravats i recopilats al llarg de més de 20 anys per José Sempere Aura, conegut en el món de la Festa com ‘el Reiet’, i ara la seua família ha donat aquest patrimoni.

A la presentació de la donació van acudir el regidor de Cultura i Festes, Raül Llopis i el director de l’Arxiu Municipal, Josep Lluís Santonja, així com Isabel i José, fills de José Sempere. Tal com es va explicar, des de principis dels anys 70 i fins a la dècada dels noranta José Sempere va gravar tots els concerts i festivals de música festera que es van celebrar en aquesta ciutat, com també va fer el propi amb dos certàmens amb motiu de l’I Centenari de la Música Festera a Villena i Cocentaina. Les composicions de música festera d’aquest fons musical aconsegueixen els 458 pasdobles, 185 marxes mores i 62 marxes cristianes, a les quals se sumen la Missa a Sant Jordi, en dos enregistraments diferents, les Ambaixades i dos concerts de la Corporació Musical Primitiva en 1994.

CONSULTAR EN BIVIA

Perquè aquest fons estiga a l’abast dels ciutadans de manera còmoda, s’ha incorporat al Portal Documental d’Alcoi BIVIA (http://bivia.info/). L’Arxiu Municipal ha realitzat una inversió de 3.000 euros en els treballs de digitalització, indexació, edició i còpia en diversos formats electrònics de totes les cintes d’àudio conservades. Totes les peces musicals estan sent catalogades per a la seua consulta i audició en la nova secció de Fonoteca que s’ha creat recentment en BIVIA, i ja s’han incorporat més de 400, de les 700 composicions. El compositor José María Valls Satorres ha prestat la seua ajuda en la catalogació.

Foto: El director de l’Arxiu, el regidor de Festes i els fills de José Sempere.

Advertisements

Send this to a friend