La Magenta funcionarà com a gestora fins a normalitzar la seua situació

L’assemblea de la filà Magenta, reunida el dimecres, va ratificar la decisió presa per la junta directiva de l’Associació de Sant Jordi a primers de setembre de cessar als directius de la *filà, després de detectar-se un dèficit una vegada celebrat el carrec d’alferes aquest mateix any, així com d’intervenir-la per a garantir la Capitania.

Actualment la filà funciona amb una gestora, encapçalada per Rafael Mora i formada per consellers de la Magenta i exprimers trons de la mateixa. Aquesta gestora té competències per a funcionar de manera autònoma pel que fa al dia a dia de la mateixa, si ben el fet que es mantinga la intervenció comporta que a nivell econòmic té l’última paraula la *Associació de Sant Jordi. Així, la filà compta amb un pressupost autònom fixat per la màxima institució festera, i serà la gestora la que controle ‘montepíos’, loteria, activitats festeres i boato del capità, entre uns altres. De moment no s’ha fixat data per a triar una nova junta, ja que s’està a costa de com evoluciona la situació.

Segons la informació facilitada després de la celebració de l’assemblea, que va estar marcada per la unanimitat dels acords adoptats, s’estima que el dèficit ronda els 70.000 euros. Part del deute, al voltant de 30.000 euros, estan justificats amb factures que no han sigut pagades, mentre que resten uns 40.000 euros pendents de justificar, tal com es va informar en l’assemblea, a la qual van acudir el president de l’Associació de Sant Jordi, Juan José Olcina, i membres de l’equip econòmic de la institució festera.

Expedients sancionadors

Un altre acord aconseguit en l’assemblea passa per autoritzar l’obertura d’expedients sancionadors als membres de la junta directiva cessada, incidint que poden desembocar en sancions i tindran caràcter individual, ja que s’estima que és possible que no tots tinguen responsabilitat o no en el mateix grau.
A la convocatòria va acudir el capità de la Magenta 2019, Jorge Candela, assegurant l’any de càrrec. De fet, per al 28 de setembre està prevista la presentació d’un calendari solidari a benefici de l’Associació de Familiars i Amics de Malalts d’Alzheimer d’Alcoi i Comarca.

Recordar que quan es va intervenir la Magenta, l’alferes 2018 de la mateixa, Santi Carbonell, va eixir al pas i es va desmarcar de la situació de la filà arran de que es coneguera l’existència d’un dèficit, que va comportar que l’Associació assumira de forma provisional la gestió d’aquesta *filà.

En un comunicat signat per l’alferes arreplegava que “després dels esdeveniments succeïts en aquests dies ens veiem obligats a fer una sèrie d’aclariments públics. En primer lloc dir que ni l’Alferes, Dames, ni Cavallers deuen d’absolutament un euro a cap proveïdor que ens ha treballat en aquests dos anys, poden donar fe d’açò tots ells. En segon lloc, nosaltres no sabíem ni sospitàvem de cap anomalia econòmica que poguera haver-hi en la filà. Sempre hem treballat amb els nostres pressupostos i dins de les nostres possibilitats econòmiques”, tal com apunta en l’escrit fet públic.

Advertisements

Send this to a friend