Un total de 61 incendis per rajos a l’agost

La conselleria d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, a través dels operatius de prevenció d’incendis, ha detectat durant el mes d’agost 61 conats d’incendi produïts per rajos, el major nombre d’ignicions degudes a descàrregues elèctriques per tempesta registrat en un mes d’agost durant els últims 20 anys. Li segueix a aquesta dada des de lluny l’any 2003, amb 47 incendis, i 2004 amb 35.

Dels 61 incendis detectats, tan sol un d’ells, el de Llutxent, va deixar de ser conat; és a dir, va superar l’hectàrea de terreny cremat. De fet, aquest incendi va aconseguir la categoria de gran incendi forestal, amb un total de superfície forestal afectada de 2.953 hectàrees.

Durant el mes d’agost s’ha registrat un elevat nombre de descàrregues elèctriques per tempestes, de les quals més de 22.000 van impactar dins del territori de la Comunitat Valenciana, segons dades d’AEMET. A aquesta dada cal afegir que el mes d’agost de 2018 ha sigut el més càlid des de 2012, i el setè més càlid des de 1950. Aquestes condicions meteorològiques es tradueixen en un augment significatiu del risc d’ignició per raig, que sumat a l’estat de la vegetació (es trobava a inicis d’agost en valors d’extremadament sec i molt sec, segons les dades obtingudes del Sistema de Seguiment de la Humitat del Combustible Viu), dóna com resultat aquest rècord en incendis (60% del total).

Foto: Arxiu

Advertisements

Send this to a friend