La Mitja Marató inclou premis en metàl·lic

La Mitja Marató Unión Alcoyana Seguros està de tornada. I ho fa donant nous passos al capdavant per a consolidar-se com una carrera de referència dins de l’atletisme de fons en asfalt en la zona. La seua setena edició es presenta amb importants al·licients tant a nivell organitzatiu com per al corredor.

Entre les novetats que presenta, una destacada és el canvi de data de la seua celebració, que es retarda al 16 de desembre per a no coincidir en el temps amb carreres tan emblemàtiques com la Marató de València i aprofitar així dates tan assenyalades en el calendari local com és el Nadal Alcoià.

Un altre canvi significatiu és el retard de l’inici de la carrera en mitja hora –començarà a les 10,30 del matí– per a donar pas als participants en la Micro Marató, modalitat que s’incorpora al programa de la MMUA2018 i que està pensada per als més xicotets, des de la categoria prebenjamín fins a la infantil amb un circuit adaptat a cada edat.

A més, s’incorpora una Marxa no competitiva per a caminants de 7 quilòmetres, sense límits d’edat. Tant la Micro Marató com la Marxa se sumen a una organització que ja comptava amb altres tres disciplines atlètiques, el Relleu amb equips de dos corredors, completant cadascun d’ells 10,548 km; el Quart de Marató i la Mitja Marató, en el qual els participants hauran de completar 21,097 km al llarg de dues voltes a un circuit urbà que manté el traçat estrenat en la passada edició, amb pas per varis dels llocs més emblemàtics del centre històric de la ciutat com a gran atractiu.

Aquesta edició de la MMUA 2018 inclou per primera vegada una dotació econòmica en el repartiment dels premis. L’organització lliurarà 250 euros a aquell atleta –tant en la categoria masculina com a femenina– que siga capaç de rebaixar el rècord en la Mitja Marató i el Quart de Marató.

En la Mitja Marató el rècord ho ostenta Andrés Micó, que ho va establir en la passada edició detenint el crono en 1h08’40, i Cristina Orenes, fa dues, amb 1h32’30, mentre que en el Quart de Marató el rècord ho tenen dos atletes alcoians, Ovidi Albert amb 34’48’’, i Lorena Rodríguez, 41’17’’.

Les inscripcions han quedat obertes en la pàgina web de la carrera i físicament poden realitzar-se en les tendes Urban Running i Corremón. Els preus van des dels 5 als 12 euros, depenent de la modalitat, augmentant a mesura que s’acosta la celebració de la prova, existint de termini fins a l’11 de desembre. Aquesta setena edició tindrà caràcter solidari, amb el que una part dels seus beneficis es destinaran al projecte d’atenció educativa Don Bosco, el qual serà explicat pròximament.

Des de l’organització, el seu director esportiu David Miró, va voler associar la prova als valors d’esforç i superació a través del lema “Sense esforç no hi ha victòria”, que es pot observar en els cartells d’aquesta edició. “No és fàcil conciliar treball, família i esport per a algú que té el córrer com una passió, d’ací la idea d’aquest lema”, va indicar.

Vicente Rico, en representació de l’asseguradora Unió Alcoiana Segurs, patrocinador principal de la prova, va destacar en la presentació que la participació femenina siga una de les més altes en carreres d’aquest tipus dins de la Comunitat, mentre que el regidor d’esports Alberto Belda va ressaltar el paper de l’asseguradora, “és l’ànima máter i sense el seu suport seria impossible la seua celebració”.

El Club Atletisme Alcoi, a través de Gonzalo Mora, va voler ressaltar el canvi de mentalitat i l’evolució experimentada en l’acceptació de la prova. “Cada vegada és més gent la que ix al carrer a animar al corredor i són menys les queixes pels corts de tràfic. Una altra part important són els grups d’animació, que a més de fer la seua activitat, aconsegueixen donar més visibilitat a la prova”.

Foto: Organització, patrocinador i autoritats durant la presentació de la prova.

Send this to a friend