El carrer Sant Francesc, objectiu principal del pacte del Centre

La revitalització del carrer Sant Francesc i adjacents, amb el corredor que suposa de la Plaça de Dins a la Glorieta, és un dels objectius prioritaris del pacte per a la recuperació del Centre Històric que va aconseguir la Taula del Centre. Les accions a dur a terme són similars a les que anys arrere es van incloure en el Pla d’Acció Comercial, en el qual s’arreplegaven qüestions com l’accessibilitat del carrer, una millora integral de la mateixa, disposar nous serveis i avançar cap a la priorització del trànsit per als vianants.

Així, entre les qüestions que es vol abordar està l’accessibilitat del carrer, situant vorera i calçada al mateix nivell. Actualment, les voreres són molt estretes i a més existeix una vorada que dificulta l’accessibilitat a les persones amb problemes de mobilitat, per la qual cosa es vol modificar el carrer en aquest sentit.

Per a dur a terme l’actuació s’estima que són necessaris una mica més de 400.000 euros, l’Ajuntament ja té aproximadament la meitat dels diners i es cerca que la resta es dispose dins d’alguna línia d’ajudes per als Centres Històrics. Des del govern es destaca la importància d’una suma d’esforços per part de la iniciativa pública i la privada per a millorar Sant Francesc, els carrers adjacents i el Centre Històric en general. En aquest sentit, informen als veïns que existeixen ajudes per a reformes i noves obertures, a les quals poden concórrer.

Recordar que els objectius del pacte aconseguit passen per afavorir un ús social sostenible del barri, atraure noves activitats, modernitzar i dinamitzar l’oferta comercial, hostalera i de serveis, amabilitzar l’espai públic i impulsar la cultura i el turisme, entre uns altres.

Advertisements

Send this to a friend