Aquest dilluns arranca la segona Setmana Modernista d’Alcoi

Alcoi donarà inici aquest dilluns a la segona edició de la Setmana Modernista, que es desenvoluparà en la ciutat del 17 al 23 de setembre, dedicada en aquesta ocasió a l’escultor Lorenzo Ridaura. Enguany, com a novetat, es descobrirà el cartell de la Setmana Modernista, el dilluns, a les 19 hores, en la façana de l’Ajuntament, amb la presència d’autoritats i entitats organitzadores i col·laboradores.

Les rutes, les exposicions i els tallers seran els pilars fonamentals sobre els quals s’assenta el programa d’actes que es durà a terme des del dilluns i fins al divendres, quan arribarà el plat fort amb l’inici de la Fira Modernista. El mateix divendres a la vesprada serà el pregó, a càrrec d’una autoritat convidada que encara no s’ha donat a conèixer. A continuació, es repetirà la cercavila modernista del passat any, que cobrirà el trajecte entre la Plaça d’Espanya i el Campus de la UPV (plaça Ferrándiz i Carbonell).

A la nit tindrà lloc una altra de les cites més esperades de la Setmana Modernista, un multitudinari sopar en el Círculo Industrial al qual està previst que acudisquen al voltant de 500 persones.

La Fira Modernista que es celebrarà durant el cap de setmana en la Glorieta serà inaugurada el dissabte 22, a les 10 del matí, en la Plaça d’Espanya. Hi haurà una concentració en La Bandeja per a d’allí dirigir-se a la Glorieta. A partir d’ací començarà un degoteig d’activitats variades per a tots els públics, entre les quals destaquen un esmorzar popular solidari en els barris, una lectura de poemes en un cafè modernista habilitat per l’Associació Cultural Samarita, una manifestació obrera per a la reivindicació de les 8 hores laborals, organitzada per l’Associació de Mestresses de casa Lucentum; un concert de cançons populars a càrrec de la Coral Polifònica; el pícnic modernista que ha preparat l’Associació Cultural d’Amics del Modernisme; la recreació de la Glòria del Cavallet, de la mà de l’Associació de Sant Jordi; o noves rutes guiades tematitzades pel cementeri municipal, entre moltes altres que poden consultar-se en la web d’Alcoi Turisme.

L’última de les activitats a presentar-se ha sigut la passada de dues pel·lícules de cinema mut, els dies 19 i 20, a les 20’30, en el Centre Cultural.

Send this to a friend