Es reduiran les taxes universitàries un 15%

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra ha assegurat que el Govern valencià “té el compromís de reduir les taxes universitàries un 15% en dos anys”.

Durant la roda de premsa posterior a la reunió setmanal del Consell, Oltra va explicar que “en el Govern del Botànic som conscients de la importància de la igualtat d’oportunitats de l’accés a l’educació i, per tant, de la necessitat de reduir les taxes universitàries”.

Per aquest motiu, el passat curs, el Consell ja va reduir en un 7% les taxes universitàries i per a est està previst una disminució del 8%.

La portaveu del Consell va indicar que, “per a compensar la reducció del preu de les taxes, política fonamental de l’accés igualitari a les universitats, la Llei de Pressupostos d’aquest Consell preveu una línia que compensa el que no han rebut les universitats per aqueixes taxes que s’han reduït”.

D’aquesta manera, el Ple del Consell ha autoritzat la distribució de la línia pressupostària, per valor de 8,5 milions d’euros, per a compensar la reducció de taxes universitàries en les cinc universitats públiques valencianes. La Universitat de València rebrà 3,1 milions d’euros; la Politècnica, 1,9 milions; la Universitat d’Alacant, 1,5 milions; la UJI, prop de 883.000 euros i la Miguel Hernández d’Elx, poc més d’un milió d’euros.

Advertisements

Send this to a friend